Filtteri, jolla voidaan yksinkertaisesti karsia tietueesta kenttiä kenttäkoodin perusteella.

Se korvaa aikaisemmissa replikointiskriptin versioissa käytössä olleet stripped fields in add/stripped fields in primary change/stripped fields in secondary change -asetukset.

plugin_strip_fields voi yksinkertaisen kenttien karsimisen lisäksi ottaa huomioon replikoinnin ohjauskomennot, jotka on merkitty tietueessa kentän metatieto-osakenttään (oletusasetuksissa osakenttä $9).

plugin_strip_fields on järkevä käyttää ainakin nk. 9-kenttien eli paikalliskäyttöisten kenttien käsittelyyn.

Esimerkki 1.

Kirjasto haluaa karsia poikkeuksetta paikalliskantaan replikoituvista tietueista kaikki LOC:n kontrollinumerot (010), NBN-tunnukset (015), sekä sisältöhuomatukset (505).

Määritellään plugin_strip_fields:in asetustiedostossa kyseiset kentät karsittaviksi kentiksi. Tietuetta LINDAssa muokatessa luetteloijan ei tarvitse kiinnittää näihin kenttiin mitään huomiota, sillä vaikka niitä tietueessa olisikin, ne karsiutuvat replikoituessa.

Esimerkki 2.

Kirjasto haluaa karsia poikkeuksetta paikalliskantaan replikoituvista tietueista kaikki LOC:n kontrollinumerot (010) ja NBN-tunnukset (015). Kirjasto haluaa sisältöhuomatuskenttien (505) replikoituvan paikalliskantaan vain silloin, kun oma luetteloija on ne nähnyt ja hyväksynyt.

Määritellään plugin_strip_fields:in asetustiedostossa 010-, 015- ja 505-kentät karsittaviksi kentiksi ja otetaan käyttöön  poikkeukset. Tietuetta LINDAssa luetteloidessaan luetteloija voi jättää 010- ja 015-kentät huomiotta, jolloin ne karsiutuvat, ja merkitä replikoinnin ohjauskomennolla <KEEP> haluamissaan tietueissa haluamansa 505-kentän säilytettäväksi.

Esimerkki 3.

Kirjasto haluaa karsia poikkeuksetta paikalliskantaan replikoituvista tietueista kaikki LOC:n kontrollinumerot (010) ja NBN-tunnukset (015). Kirjasto haluaa sisältöhuomatuskenttien (505) jäävän replikoitumatta paikalliskantaan silloin, kun oma luetteloija on on merkinnyt ne karsittaviksi.

Määritellään plugin_strip_fields:in asetustiedostossa 010- ja 015-kentät karsittaviksi kentiksi ja otetaan käyttöön poikkeukset. Tietuetta LINDAssa luetteloidessaan luetteloija voi jättää 010- ja 015- kentät huomiotta, jolloin ne karsiutuvat, ja merkitä replikoinnin ohjauskomennolla <DROP> haluamissaan tietueissa haluamansa 505-kentän karsittavaksi.

Huomattavaa
  • niiden kenttien, joissa on käytössä osakenttä  ‡5 (Organisaatio, johon kentän tiedot pätevät), karsimiseen kannattaa käyttää filtteripluginia plugin_organisation.
  • asiasanakenttien ja luokituskenttien karsimiseen kannattaa käyttää niitä varten tarkoitettuja, lokakuussa 2012 julkaistavia hienovaraisemmin säädettäviä filtteriplugineita plugin_classification ja plugin_thesaurus

Tiedostot

  • plugin_strip_fields.pm
  • plugin_strip_fields.conf.example

Asetukset

Filtterin varsinaiset asetukset

Asetus

Pakollisuus

Selitys

Esimerkki

strip_fields

Kyllä

Karsittavien kenttien kenttäkoodit pilkulla erotettuina

080,500,CAT

use_metadata_exceptions

Kyllä

Käytetäänkö metatieto-osakentässä ilmoitettuja poikkeuksia filteröintisääntöön (0=ei, 1=kyllä)

1

lows

Kyllä, jos use_metadata_exceptions
on aktivoitu

Tietokantatunnukset, joilla merkitty ohjauskomento/metatieto otetaan huomioon. (pilkuilla erotettu lista, jos tunnuksia on useampia)

VOLTE,VALPU

Oletusasetukset

Näillä asetuksilla määritellään, mistä kenttään liittyvä replikoinnin ohjauskomento (tai muu metatieto) haetaan. Näitä ei pääsääntöisesti tarvitse muokata, jollei halua muuttaa filtterin toimintaa radikaalisti.

Asetus

Pakollisuus

Selitys

Oletus

metadata_subfield

Kyllä, jos use_metadata_exceptions
on aktivoitu

Osakenttä, josta kenttään liittyvä ohjauskomento/metatieto haetaan.

9

keep_code

Kyllä, jos use_metadata_exceptions
on aktivoitu

Ohjauskomento/koodi, jonka ollessa metatieto-osakentässä kenttä säilytetään.

<KEEP>

drop_code

Kyllä, jos use_metadata_exceptions
on aktivoitu

Ohjauskomento/koodi, jonka ollessa metatieto-osakentässä kenttä karsitaan.

<DROP>

Lokiasetukset

Näillä asetuksilla määritellään, kuinka runsaasti tietoa filtteriplugin tulostaa replikoinnin lokiin toiminnastaan. Lokeja saatetaan tarvita kehityksessä, testauksessa ja mahdollisten virhetilanteiden ratkomisessa, mutta normaalitilanteessa loki-asetukset kannattaa pitää pois päältä.

Asetus

Pakollisuus

Selitys

Esimerkki

debug

 

Tulostaako filtteriplugin jatkuvaa lokia toiminnastaan? (1=kyllä, 0=ei)

0

debug_data


Tulostaako filtteriplugin lokiin käsittelemänsä datan? (1=kyllä, 0=ei)

0

  • No labels

1 Comment

  1. Unknown User ([email protected])

    Tähän pitää lisätä linkit.