Melinda on kansallinen metatietovaranto ja kirjastoille tarkoitettu palvelu. Kirjastot kuvailevat aineistonsa yhteiseen tietovarantoon, josta tietoja voidaan myös hyödyntää. Tietojen keskittäminen säästää työtä ja kustannuksia kirjastoissa sekä mahdollistaa asiakkaiden paremman palvelemisen.

Melindan toimintamalli on järjestelmäriippumaton. Tämä tarkoittaa, että palvelulla on samat tavoitteet ja tehtävät riippumatta siitä, missä järjestelmässä se toimii. Teknisen alustan kehittyminen ei vaikuta Melindan toimintamalliin.

Melinda-palvelun yhteystiedot

melinda-posti (at) helsinki.fi

Palvelun tuki

Ajankohtaista Melindassa

Kevään ensimmäisessä Melindan tekijät -haastattelussa on vuorossa Turun kaupunginkirjaston palvelupäällikkö Kaisa Hypén. Kaisan työnkuva on moninainen, ja hän toimii muun muassa Melindan ja kuvailuyhteistyön ohjausryhmän puheenjohtajana sekä Yleisten kirjastojen neuvoston metatietoryhmässä.   Lue Melindan asiakaswikistä https://www.kiwi.fi/x/HYBzEw, mitä Kaisa kertoo itsestään ja työstään.
Melinda-yhteistyö tarjoaa monia apukeinoja kirjastojen kuvailutyöhön. Kirjastoammattilaiset luovat ja rikastavat Melindassa metatietoa yhdessä yhteisin säännöin kaikkien hyödynnettäväksi. Toisten kuvailijoiden tekemä aiempi työ sekä käytettävissä olevat ennakko- ja auktoriteettitiedot helpottavat ja nopeuttavat kuvailutyötä. Nekin kirjastot, jotka eivät ole mukana Melinda-kuvailuyhteistyössä, voivat poimia Melindan tietueita kaikille avoimien rajapintojen kautta.…
Melindan 10-vuotisjuhlavuoden kunniaksi olemme nostaneet Melindan tekijät -haastatteluissa esille Melinda-tiimiläisiä. Kolmantena ja viimeisenä haastatteluvuorossa on Melindan eri käänteissä samaiset kymmenen vuotta mukana ollut Melindan kehittämispäällikkö Minna Olkinuora-Tauru. Lue Melindan asiakaswikistä https://www.kiwi.fi/pages/viewpage.action?pageId=317915224, mitä Minna kertoo työstään ja Melindan tulevaisuuden näkymistä.
Melindan 10-vuotisjuhlavuoden kunniaksi nostamme Melindan tekijät -haastatteluissa esille Melinda-tiimiläisiä. Toisena haastatteluvuorossa on Melindan vaiheita jo alkutaipaleelta asti todistanut, monipuolinen it-asiantuntija Minttu Hurme. Lue Melindan asiakaswikistä https://www.kiwi.fi/display/melinda/Minttu+Hurme+-+Melindan+it-guru+Kansalliskirjastosta, mitä Minttu kertoo työstään ja Melindan tulevaisuuden näkymistä.
Järjestämme Melindan 10-vuotisjuhlan kunniaksi käytännönläheisen työpajan Melinda-kuvailijoille 29.11.2022 sekä juhlawebinaarin 30.11.2022. Juhlawebinaarissa keskustelemme siitä, mikä Melinda on tänään ja mihin se kehittyy tulevaisuudessa. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 25.11.2022. Yhteistyöllä parempaa metatietoa -työpaja Aika: 29.11.2022 klo 13–16 Paikka: etäyhteydellä Ilmoittautuminen: 25.11.2022 mennessä https://www.lyyti.…
 

  • No labels