You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

Version 1 Next »

Asterin sanastojen (FIN10) ja nimien (FIN11) käyttöönotto Aleph-klientissä

Jotta Asterin sanastoja (FIN10) sekä henkilöiden ja yhteisöjen nimiä (FIN11) voidaan käyttää Aleph-klientissä *Edit Actions* > *Search Headings of Other Base* (*Ctrl-F3)* -toiminnolla, Aleph-klientin asetustiedostoihin tehdä allakuvatut muutokset:

1. C:\AL500_20\Alephcom\tab\Library.ini -tiedostoon lisätään

FIN10 - Asteri - sanastot   FIN10 alina.csc.fi:6992
FIN11 - Asteri - nimet     FIN11 alina.csc.fi:6992

2. C:\AL500_20\Catalog\tab\PER_LIB.ini -tiedostoon lisätään

FIN10
FIN11
 

3. C:\AL500_20\Alephcom\tab\SearBase.dat -tiedostoon lisätään

Asteri - sanastot     FIN10        FIN10 0
Asteri - nimet       FIN11        FIN11 0

Huom. tarkista, että sarakkeet ovat asetustiedostoissa oikealla paikallaan ja että niiden välissä on välilyöntejä, ei sarkaimia.

Huom. tarkista, että muokkaat oikeita asetustiedostoja.

Jos Windowsissa on päällä tiedostonnimien päätteitä kätkevä asetus, varsinainen muokattava asetustiedosto saattaa näkyä hakemistossa pelkällä nimellä Library. Asetusta voi säätää valinnalla *Folder Options*>   *View*>   *Hide Extensions for known file types*

(Library.ini:stä on käytössä olevan version lisäksi asetushakemistossa kaksi vaihtoehtoista, lisäpäättellistä versiota: Library.ini.tuotanto ja Library.ini.test - näiden muokkaaminen ei vaikuta mihinkään.)

 

Jos kirjastossa on käytössä keskitetty ohjelmistojakelu, on syytä varmistaa, että asetustiedostojen muutokset tehdään myös keskitetysti jaettavaan Aleph-versioon. Muussa tapauksessa muutokset voivat kadota päivitysten yhteydessä.

 • No labels