Elokuussa tiedotimme Finnan ja kirjastojärjestelmä Alman integraation sujuvasta etenemisestä ja Melindan ja Alman integraation selvityksen käynnistymisestä. Tässä uutisessa kerromme, miten integraatiotyö on Finnan osalta jatkunut elokuun jälkeen.

Kaikki ensimmäisessä aallossa Alma-kirjastojärjestelmään siirtyvät kirjastot pääsevät muodostamaan Finna-yhteyksiä

Syksyn aikana Finnan integrointi Almaan on edelleen edennyt hyvin. Integraatiopilotoinnin ansiosta kaikki ensimmäisen aallon kirjastot pääsevät jo tässä vaiheessa muodostamaan Finna-yhteyksiä oman kirjaston Alma-tuotantoympäristöihin kirjastokohtaisia testauksia varten. Tämän viestin lopusta löydät tekniset ohjeet Alma-Finna -integraatiosta.

Integraatiossa mukana olleiden pilottien (Satakunnan ammattikorkeakoulun kirjasto ja Åbo Akademin kirjasto) tulevat Alma-tuotantoympäristöt on onnistuneesti kytketty Finnaan. Olemme onnistuneesti testanneet SAMK-Alma -tuotantoympäristössä aineiston haravoinnin ja saatavuustietojen lisäksi myös asiakastoiminnallisuudet (mm. sähköpostikirjautuminen, varaaminen, yhteystietojen päivitys, verkkomaksaminen ja kirjastokortin automaattinen yhdistäminen Haka-kirjautumisessa). Testauksen ohella olemme tehneet tarvittavia ohjelmistomuutoksia, ja ominaisuuksien tarkempi testaus jatkuu.

Finna tukee myös kirjastoaineiston ja kansainvälisten e-aineistojen hakutuloksien sekoittamista (ns. blendaus), joka monipuolistaa e-aineistojen esittämistä käyttöliittymässä.

Käsittelemme Alma-Finna -integraatiota korkeakoulu- ja erikoiskirjastojen Finnan sektoritapaamisessa 14.11.2019 klo 9-12. Tervetuloa mukaan! Ilmoittautumaan pääset tästä linkistä: https://www.lyyti.in/Finnan_sektoritapaamiset_11_2019.

Tekniset ohjeet:

Lisätietoa: finna-posti@helsinki.fi