Talonmiehen kevätmuistutuksia ja -tiedotuksia:

1.040-kenttä

  • Jos ennakkotietueissa on 040‡a-kentässä jonkun muun tiedontuottajan ISIL-tunnus (esim. Booky), se korvataan kuvailevan kirjaston ISIL-tunnuksella.
  • Vain RDA-ohjeilla kuvaillussa tietueessa voi olla kenttä 040 $e rda.
  • Kun tietue korjataan RDA:n mukaiseksi, oma kirjastotunnus merkitään 040-kentän osakenttään $d. Osakenttää voi toistaa.

2. Metatietosanastoon lisätty

  • Runsaasti ruotsinkielisiä termejä
  • Musiikkiaineiston kuvailuun liittyviä termejä (nuottikirjoituksen tyypit, nuottiaineiston muototermejä ja laajuuden yksiköitä, sävellystyyppien nimet)
  • RDA-lukuun 7 (Sisällön kuvaaminen) erityisesti muun kuin monografia-aineiston kuvailuun liittyviä termejä

3. Kuvailuun liittyvien sähköpostilistojen tarkennus:

Me-luetteloijat on laaja-alainen, kaikkien kirjastojen kuvailua käsittelevä postilista. Siellä voi olla Melindaankin liittyviä, yleisesti kiinnostavia kuvailukysymyksiä. Voy-cat-lista käsittelee tiukasti Melindaan liittyviä asioita, kirjastojärjestelmiä (Alephia ja Voyageria), Melindan tuplia ym. Jokainen voy-cat-listalla oleva on automaattisesti myös me-luetteloijat-listalla, joten sinne ei erikseen tarvitse liittyä. Sen sijaan pelkästään me-luetteloijat-listalla olija ei saa voy-cat-viestejä. Talonmiehen muistutukset ovat vain voy-cat-listalla, koska nämä käsittelevät Melindan käytäntöjä.

Sähköpostilistoista on lisää asiaa täällä https://www.kiwi.fi/pages/viewpage.action?pageId=50168320

4. Tulevia tilaisuuksia

Seuraava Talonmiehen tuokio on 30.3. klo 14-15 ACP-yhteydellä. Seuraavalla viikolla 5.4. pidetään Helsingissä Melinda-päivä, vähän vanhan ajan Linda-päivän malliin. Sinnekin on ACP-yhteys. Ohjelma ja ilmoittautumisohjeet ovat tulossa lähipäivinä. Samoin lähipäivinä on tulossa Melinda-kirjastoille kysely e-aineistojen kuvailusta ja käytöstä. Kannattaa siis tarkkailla postia!

  • No labels