Talonmiehen kirje 1/2019

Tervehdys!
Tässä tulee vuoden 2019 ensimmäinen Talonmiehen kirje.
Tiedoksi ajankohtaisia Melinda-asioita.

 

1. Kevään Talonmiehen tuokiot

Kevään Talonmiehen tuokiot pidetään etäyhteydellä

7.2.2019 klo 14-15
3.4.2019 klo 14-15
23.5.2019 klo 14-15

Ilmoittautuminen 7.2. pidettävään kevään ensimmäiseen tuokioon avataan ensi viikolla (vko 4).

Tänä keväänä järjestään myös kaksi ylimääräistä Talonmiehen tuokiota. Näissä Talonmies-Extra-tuokioissa syvennytään yhteen aiheeseen.Maaliskuun Talonmies-Extrassa 14.3. käsitellään tekijyyteen ja hakutietoihin liittyviä asioita ja huhtikuun Talonmies-Extrassa 25.4. kerrotaan ajankohtaisista muutoksista sisällönkuvailussa yleensä ja erityisesti Melinda-kuvailussa. Tiedotamme näistä lisää kun ohjelmat tarkentuvat.

 

2. Melinda-Aleph-peruskoulutus
Kevään Melinda-Aleph-peruskoulutus järjestetään Helsingissä 2.4.2019. Koulutuksessa opitaan Melindan yhteiset pelisäännöt sekä Aleph-luettelointiohjelman perustoiminnot. Koulutus on tarkoitettu uusille Melinda-kuvailijoille sekä niille, jotka kaipaavat kertausta Aleph-luettelointiohjelman käyttöön ja Melindan kuvailukäytäntöihin. Ilmoittautuminen avataan maaliskuussa. Lisätietoja koulutuksesta: https://www.kiwi.fi/pages/viewpage.action?pageId=107188324

 

3. RDA Toolkitissä kansallinen lisenssi
Kansalliskirjasto tarjoaa nyt kirjastoille pääsyn RDA Toolkit -palveluun kansallisen ja keskitetysti rahoitetun lisenssin kautta. Lisenssi koskee toistaiseksi vain niitä kirjastoja, jotka ovat Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) hallinnon alaisia. Lisätietoja lisenssistä sekä tunnuksen ja salasanan Toolkitiin saa Kansalliskirjaston Kuvailusääntöpalvelusta kuvailusaannot-posti [ät] helsinki.fi

 

4. Kansalliskirjasto muuttaa viikolla 4
Kansalliskirjaston Kirjastoverkkopalvelut-palvelualue luopuu tiloistaan Elannon vanhassa Leipätehtaassa Sörnäisissä (Kaikukatu 4) ensi viikolla ja siirrymme Fabiania-nimiseen kiinteistöön Kansalliskirjaston kortteliin Helsingin keskustaan. Muuttoa on valmisteltu kiihtyvällä tahdilla vuodenvaihteen molemmin puolin ja talonmieskin on jo pakannut omat tavaransa lähtövalmiiksi.

Uusi käyntiosoitteemme on 28.1.2019 alkaen Yliopistonkatu 1 ja postiosoitteemme on PL 15 (Unioninkatu 36), 00014 Helsingin yliopisto. Sähköpostiosoitteemme ja puhelinnumeromme säilyvät ennallaan.
Katso tästä kartalta uusi toimipaikkamme: https://bit.ly/2Dbijx6

 

Hyvää jatkoa vuodelle 2019 ja mukavaa keväänodotusta teille kaikille!
Näkemiin ja kuulemiin Talonmiehen tuokiossa 7.2.!

toivottelee Talonmies

  • No labels