Finna.fi kokoaa kaikki aineistot yhteen

Osoitteessa www.finna.fi oleva hakupalvelu sisältää lähes kaiken Finnasta löytyvän aineiston. Merkittävin ero organisaatioiden omiin näkymiin on, että Finna.fi ei sisällä käyttörajoitettua lisensioitua aineistoa (keskitetty indeksi) vaan ainoastaan paikallisesta Finna-indeksistä löytyvät aineistot.

Oma Finna-käyttöliittymä näkymä omiin aineistoihin ja palvelukanava asiakkaille

Voit luoda organisaatiollesi oman Finna-näkymän, jossa voit yhdistää organisaatiosi aineistot ja muuta verkkosisältöä. Esimerkkejä organisaatioiden omista näkymistä: Muut Finna -hakupalvelut. Myös usean organisaation yhteinen, esimerkiksi seudullinen, näkymä on mahdollista tehdä.

Finna-näkymän ulkoasun ja sisältöjen muokkaamiseen on tarjolla graafinen käyttöliittymä, Finnan hallintaliittymä. Kaikki näkymät ovat perusominaisuuksiltaan Finna-toimiston keskitetyssä ylläpidossa. Oman näkymän suunnittelussa kannattaakin huomioida, että suuret tekniset räätälöinnit hankaloittavat näkymän ylläpitoa ja ovat myös päivitysvaiheessa organisaation omalla vastuulla.

Ohjeita oman näkymän tekemiseen

Finna-käyttöliittymä museoille

Omassa Finna-käyttöliittymässä voit tarjota museosi asiakkaille aineistojen lisäksi kattavasti erilaisia sisältöjä. Voit myös tuoda sisältöjä ja tietoa ulkoisista lähteistä.

Finna-näkymä museoille

Finna verkkokirjastona

Voit tarjota Finna-verkkokirjastossa asiakkaille haluamiasi toimiminnallisuuksia, esimerkiksi mahdollisuuden aineistojen varaamiseen, lataamiseen ja maksutapahtumiin. Voit myös tuoda sisältöjä ulkoisista lähteistä.

Finna-näkymä kirjastoille


Finna-käyttöliittymien osoitteet

Kukin käyttöliittymä, eli Finna-näkymä saa oman osoitteensa finna.fi –domain-nimen alta. Osoitteet muodostetaan organisaation valitseman organisaatiotunnuksen sekä näkymän nimen perusteella. Kaupungin tai kunnan nimi organisaatiotunnuksena, esim. kuvitteellinen kaupunki.finna.fi, varataan seudullisille näkymille, jotka yhdistävät kyseisen alueen kaikki Finnasta löytyvät aineistot sektorirajat ylittäen, eli kaikki kirjastojen, arkistojen ja museoiden aineistot. 


Osoitteen muodostuminen: <organisaatiotunnus>.finna.fi/<näkymä>
  • No labels