You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 18 Next »

ISNI-standardia ja sen käyttöä hallinnoi kansainvälinen ISNI-keskus (ISNI International Agency), joka myös vastaa tunnusten jakelusta. ISNI-tunnukset ovat vapaasti haettavissa keskuksen ylläpitämästä ISNI-tietokannasta (http://www.isni.org/search).

Kansalliskirjasto on ollut ISNI-verkoston perusjäsenenä lokakuusta 2013 lähtien. Vuonna 2020 Kansalliskirjastosta tuli ISNIn rekisteröintitoimisto (ISNI Registration Agency = ISNI RAG).

Kirjaston ylläpitämät kuvailutiedot henkilöistä ja yhteisöistä on viety kansainväliseen ISNI-tietokantaan. Suomalaiseen julkaisutuotantoon liittyvien tekijöiden ISNI-tunnukset ovat näkyvillä Kansalliskirajston Finnassa, KANTO-tietokannassa Fintossa (20.11.2020 lähtien) ja Asteri-tietokannassa.

Tietopaketti ISNIstä

Kansalliskirjasto ISNIn rekisteröintitoimistona

ISNI-tunnus (International Standard Name Identifier) identifioi globaalisti, ainutkertaisesti ja pysyvästi henkilöiden ja yhteisöjen julkiset identiteetit ja erottaa samannimiset henkilöt ja yhteisöt toisistaan. ISNI kokoaa yhteen saman henkilön tai yhteisön nimen variaatiot ja nimimuodot (esimerkiksi saman nimen erilaiset translitteraatiot).

Taustatietoa standardista:
Kansainvälinen standardiorganisaatio ISO ylläpitää kansainvälistä ISNI-standardia ISO 27729 ja Suomen standardisoimisliitto SFS ry ylläpitää suomalaista ISNI-standardia SFS-ISO 27729.



  • No labels