Kansalliskirjaston Finto-palvelu on julkaissut uuden version Finto.fi:n taustaohjelmisto Skosmoksesta.


Skosmoksen uusi versio 2.16 päivittää ohjelmiston JavaScript-kirjastoja (erit. jQuery), parantaa sanastojen edistyneiden ominaisuuksien (SKOS-XL) tukea ja korjaa havaittuja virheitä esimerkiksi etusivun yhteishaussa. Osa selainpuolen JavaScript-toteutuksista on korvattu kokonaan CSS-säännöillä. Ohjelmiston käyttöliittymään on lisätty pohjoissaamen tuki, joka tullaan ottamaan käyttöön finto.fi:ssä vuoden 2023 alussa.


Tarkemmat tiedot uudesta julkaisusta löydät Skosmoksen Github-sivulta:https://github.com/NatLibFi/Skosmos/releases/tag/v2.16

Githubin wiki-sivulta löydät ohjeet uuden version asennukseen ja päivitykseen: https://github.com/NatLibFi/Skosmos/wiki.


Skosmos 2.16 on saatavilla avoimena lähdekoodina MIT-lisenssillä.

Uutta Skosmos-versiota koskevaa palautetta voi lähettää osoitteeseen [email protected], ja aiheeseen liittyvään keskusteluun voi osallistua skosmos-users -listalla.


Skosmos-ohjelmiston kehitystä tehdään kuukausittaisissa sprinteissä. Skosmoksen koko kehitysjonon ja aktiivisena olevien sprinttien kehitysjonot löydät täältä: https://github.com/NatLibFi/Skosmos/projects