You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 20 Next »

CDI-aktivoinnit SFX:ssä: (ekstralyhyt tiivistys)

  • SFX:ssä aktivoimiesi kokoteksti-targetien nimekkeet aktivoituvat periaatteessa automaattisesti myös CDI:ssä.

  • Tähän yksi kuva aktivoinneista SFX:ssä/CDI:ssä (perustapaus)

Ex Libriksen dokumentaatio

Lisätietoja näiden sivujen täydennykseksi löydät Ex Libriksen tukisivuilta:  Target Activation for Discovery with Primo and CDI

Ex Libriksen ohjesivujen linkit saattavat silloin tällöin muuttua.  Pyrimme pitämään ne ajan tasalla omissa ohjeissamme, mutta jos huomaat toimimattoman linkin, lähetä meille siitä ilmoitus osoitteella [email protected] niin korjaamme sen.

Embry-Riddle Aeronautical Universityn kirjaston Ex Libris -haku auttaa, jos sinulla ei ole linkkejä etsimääsi dokumentaatioon.


(tähän kuva target-listasta)

Aktivointivaihtoehdot SFX-hallintaliittymän Target-listassa

 

Kun olet aktivoinut aineistopaketin (target) linkityksen SFX:ssä, se tulee automaattisesti mukaan myös indeksihakuun CDI:stä.   Tällöin ne ja vain ne paketin sisältämät lehdet, e-kirjat yms. (object), joiden linkitys on aktivoitu, ovat haussa mukana.  SFX-termein sanottuna haussa ovat siis mukana objectit, joiden getFullText -palvelun portfolio on aktiivinen

Nyt Finnan hakutuloksissa näkyvät siis vain ne aineistot, joiden kokoteksti on saatavissa, vaikka Finnan “kokoteksti saatavissa” -rajain ei olisikaan päällä.  Rajaimella ei siis ole vaikutusta Finnan näyttämiin hakutuloksiin.

   

Targetille näkyy myös sisällön laajemman aktivoinnin mahdollisuus indeksissä, jos hakuindeksissä on tiedot vähintään 80%:lle linkitys-targetin nimekkeistä (objekteista?).  Jos aineistopaketin tarjoaja on toimittanut metatiedot CDI:hin, kattavuus on 100%.  Muuten CDI käyttää samojen nimekkeiden metadataa muista aineistopaketeista, ja kattavuus lasketaan sen mukaan mitä niistä on saatavilla.

Jos SFX-targetia aktivoidessasi löydät useampia eri targeteja, jotka vastaavat tilaamaasi kokoelmaa, aktivoi se, jossa on tämä mahdollisuus tarjolla, jos sellainen löytyy.    Targetin detaljitiedoissa termi on ”Available for CDI discovery activation”.

   

Jos teet targetille myös laajemman hakuaktivoinnin, sen koko sisältö tulee mukaan indeksihaun piiriin.  Tällöin Finnan hakutulos voi sisältää myös sellaisia aineistoja, joiden kokoteksti ei ole saatavilla käyttäjälle.  Tässä tapauksessa Finnan “kokoteksti saatavissa” -rajaimella on todellista vaikutusta ja se valitsee hakutuloksista ne aineistot, joiden linkitys on aktivoitu aktivoimalla kyseiset SFX:n portfoliot.

Tämän laajemman hakuaktivoinnin käyttö on politiikkakysymys – haluaako kirjasto tarjota asiakkailleen mahdollisimman laajalti viitetietoja vaiko tarjota tietoja ainoastaan niistä aineistoista, joiden saatavuus on välittömästi taattu. 



 

Alasivu: tarkempaa tietoa aktivointitavoista ja SFX/CDI:n terminologiasta

"Suppress from CDI" tarkoittaa siis vain sitä, että hakutuloksiin ei tule merkintää siitä, että kokoteksti on saatavilla, vaikka se tosiasiallisesti olisi.

Tämä selittää sen miksi Edit target -näytöllä voi näkyä instituuttikohtaisissa aktivointitiedoissa "Active in CDI" ja "Suppress from CDI" = Yes yhtä aikaa.

Abstrakti- ja viitetietokantojen aktivointi


Ex Libriksen ohje https://knowledge.exlibrisgroup.com/Primo/Content_Corner/Central_Discovery_Index/Documentation_and_Training/Documentation_and_Training_(English)/SFX_-_CDI_Single_Activation/010Target_Activation_for_CDI_in_SFX kuvaa aktivointitavat.  Sitä lukiessa on syytä huomata, että se on kirjoitettu Primo-käyttöliittymän näkökulmasta.  Siinä oletushaku käsittää ne aineistot, joista on kokoteksti saatavilla, ja ns. Extended search ottaa mukaan myös ne aineistot, joista on saatavilla vain viitetiedot.  Tämän takia ohje käyttää ilmaisua “activated for search” kokotekstihakuun aktivoimisesta. 

  • No labels