Kun omassa Finna-näkymässäsi tehty haku ei tuota tuloksia, on tuloksena ollut tyhjä hakusivu. Uuden ominaisuuden myötä ei hakutuloksia -sivulle on tulossa 1.9.2020 suosittelija, joka näyttää saman haun tuottamat hakutulokset Finna.fi:ssä.

Uusi toiminnallisuus tarjoaa käyttäjälle mahdollisuuden löytää etsimänsä tieto muualta. Tyhjä hakutulossivu ohjaa Finna.fi:hin silloin, kun sieltä löytyy samalla haulla vähintään yksi tulos. Vaihtoehtoinen hakutulos on merkitty ”Katso mitä löydät Finna.fi:stä”-otsikolla, joten käyttäjälle on selvää, että hän siirtyy klikkauksen myötä toiseen palveluun.

Ominaisuus tulee oletuksena käyttöön kaikissa Finna-näkymissä, mutta sen voi halutessaan ottaa pois käytöstä. Löydät ohjeet Finnan asiakaswikistä.

Vinkkaa uudesta toiminnallisuudesta käyttäjille

Uudesta suosittelutoiminnosta kannattaa vinkata myös omalle asiakaskunnalle, vaikka näin:

Ei hakutuloksia? Ei hätää!

Etsiminen ilman löytämistä voi olla turhauttavaa. Silloin kun hakusi ei tuota tulosta ******n haussa, näyttää hakutulossivu Finna.fi:n löytämät hakutulokset.

Finna.fi on hakupalvelu, joka kokoaa yhteen satojen kirjastojen, museoiden ja arkistojen aineistot. Monipuolisilla hakutoiminnoilla pääset helposti miljoonien aineistojen äärelle ilmaiseksi. Voit paitsi selata aineistoja, myös esimerkiksi varata kirjoja niistä kirjastoista, joissa olet asiakkaana.

Hakutulossivun Finna.fi-linkkiä klikkaamalla siirryt *******:sta toiseen palveluun.

Suosittelutoiminnon uutispohjat ja screenshotit

Lisätiedot:

Finnan palvelupiste
finna-posti@helsinki.fi