Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

Simplestatsin URL: http://www.doria.fi/simplestats/

(Tuolla näkyvät luvut päivitetään kerran vuorokaudessa, joten ne ovat 0-24 tuntia jäljessä reaaliaikaisesta tilanteesta. Varsinaisen Dorian puolella kunkin julkaisun sivulla näytettävä latausluku on jäljessä 0-48 tuntia reaaliaikaisesta tilanteesta.)

Simplestatsin käyttöliittymä

Käyttöliittymä antaa etusivulla ylimmän tason kokoelmahierarkian , eli listan yhteisöjä, joista voi valita tarkasteluun halutun yhteisön tai koko julkaisuarkiston. Sivun alalaidasta voi valita tarkasteltavien latauslukujen aikavälin. Valintojen jälkeen "Show statistics" -nappia painamalla suoritetaan tilastojen haku.

Avautuvasta listauksesta näkyy kokoelmarakenne, josta voi klikata edelleen yhteisöä tai kokoelmaa nähdäkseen kyseisestä aineistosta latausluvut tietueen tarkkuudella. Listauksessa näytetään myös yhteisön ja kokoelman nimen perässä itemien määrä, tiedostojen (yleensä siis kokotekstien) määrä ja niiden yhteenlaskettu koko. Tässä listauksessa (koko arkiston tai valitun yhteisön tasolla) näytetään myös top 10 -lista ladatuimmista itemeistä.

...

Simplestats hakee öisin päivän aikana tulleet lataustapahtumat Dspacen lokista ja yhdistää lataustapahtumien tiedot Dspacen kokoelmarakenteeseen. Tiedot kuvaavat siten edellisen päivän tilannetta. Simplestatsin omassa tietokannassa ei ole Dspacen täydellisiä kuvailutietoja, joten se sen avulla voi tehdä vain kokoelmarakenteeseen ja aikaväliin perustuvia tilastojaotteluja.

...

Code Block
http://doria.fi/simplestats/rest?handle=10024/97216&top=20&top_start_time=201301&top_end_time=201306

 

 

Dorian top 100 vuoden alusta alkaen:


Code Block
http://doria.fi/simplestats/rest?handle=0&top=100&top_start_time=201301

 

...

Dorian kaikkien aikojen top 10: Code Block
http://doria.fi/simplestats/rest?handle=0&top=10