PÖYTÄKIRJA

 

Aika: keskiviikko 21.9.2016 klo 12.15-16
Paikka: Kansalliskirjasto, Leipätehdas, Kaikukatu 4, huone Kumina (620)
Läsnä: Ilkka Haataja (pj, Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kirjasto), Ulla Ikäheimo (sihteeri, Kansalliskirjasto), Ilona Heinonen (Tampereen kaupunginkirjasto, ACP-yhteys klo 14-16), Heli Pohjola (Raision kaupunginkirjasto), Katerina Sornova (Kansalliskirjasto), Tiina Tolonen (Oulun ammattikorkeakoulun kirjasto, ACP-yhteys), Tommi Viitamies (Helsingin kaupunginkirjasto)
Kutsuttu asiantuntija: Johanna Parviainen (BTJ)
Poissa: Tarja Mäkinen (Kansalliskirjasto)

1.Avaus ja läsnäolijat

2. Edellisen kokouksen pöytäkirja

Pöytäkirja hyväksyttiin.

3. Sovellusohjeen päivityksen tilanne

Työryhmä muokkasi julkaisukuntoon musiikin RDA-kuvailun pikaohjeen RDA-työohje: musiikki (1.0 versio)

Musiikkiohjetyöryhmän seuraava kokous pidetään 6.10. Siellä käsitellään laajempaa RDA-sovellusohjetta, jonka tulee olla valmiina hyvissä ajoin ennen Kansalliskirjaston musiikin RDA-verkkokoulutusta 29.11.

4. Musiikin pääesittäjyys RDA-aikana

MusaMelinda lähetti kirjastojärjestelmien edustajille 23.8. ehdotuksen, että äänitteiden ja nuottien 100/110-kentässä ollut pääesittäjä merkitään RDA:n mukaisesti jatkossa 700/710-kenttin ja osakenttään 9 merkitään poimintakoodi. Tällä koodilla merkitty 7-alkuinen kenttä korvaisi 1-alkuisen kentän hauissa, näytöissä, tarratulostuksissa, tilastoissa ym. Abilita ja Axiell vastasivat, että muutos on mahdollinen, Helmetin Sierra-järjestelmässä tätä ei pidetty mahdollisena. Voyagerissa, Alephissa ja Finnassa voidaan myös kehittää hakuja tähän suuntaan. Asiaa käsiteltiin kirjastojärjestelmien Katve-kokouksessa 20.9. jossa todettiin, että myös rajapinnat esim. lainaus- ja palautusautomaatteja varten on vielä selvitettävä. Kirjastot sopivat jatkotoimista omien järjestelmäntuottajiensa kanssa.

MusaMelinda tiedottaa vielä asiasta Katve-listalle ja muille tarvittaville tahoille. Siirtymäaika vanhasta kuvailusta on huhtikuu 2017.

5. Muut asiat

Muita asioita ei ollut.

6. Seuraava kokous

Keskiviikkona 30.11. klo 12.15-16 Kansalliskirjaston Leipätehtaalla, huone V620 (Kumina)

  • No labels