Seuraavat ominaisuudet määritetään Muut asetukset -välilehdellä.

Tunnistautuminen

 

Finna tukee erilaisia tunnistautumistapoja. On kaksi yleisempää tunnistautumistapaa, Finna-tunnus ja Shibboleth, jotka ovat kohdassa "Tunnistautuminen".

Kirjastokorttitunnistautuminen asetetaan kohdassa "Tunnistautuminen kirjastokortilla". Kohdassa on palstoille jaettu lista eri kirjastoista, joista aktivoidaan halutut. Tämän jälkeen valitaan Oletus-valikosta näkymässä käytetty oletuskirjastokortti aktivoitujen korttien joukosta. Lisäksi kirjastokortilla kirjautuneille voidaan sallia pääsy lisensioituihin aineistoihin (oletuksena pääsy on evätty). 

Shibboleth- ja kirjastokorttitunnistautuminen edellyttävät lisäkonfigurointia palvelinpuolella, joten ne eivät välttämättä kaikissa tapauksissa toimi heti. Ongelmatapauksissa lähetä sähköpostia Finna-tiimille.

Finna-tunnistautuminen ei edellytä lisäkonfigurointia.

Jos halutaan käyttäjien voivan lisätä kirjastokortti käyttäjätiliinsä, on sallittava myös samalla kortilla kirjautuminen.

Jonkin tunnistautumistavan ollessa valittuna, ilmestyy näkymän oikeaan yläreunaan linkki...

...josta avautuvalla sivulla listataan valitut tunnistautumistavat

Organisaatiosivu ja aukioloajat-upoke

Organisaationäkymään voi tuoda kirjastojen ja arkistojen organisaatiokohtaisia ja palvelupisteiden tietoja Kirjastohakemiston Kirkanta-palvelusta. Tarkemmat ohjeet löytyvät täältä. Toiminton asetukset muokataan Organisaatiotiedot-osiossa.  

 

Kirjastokartta

Tietueen saatavuustiedoissa sijainnin ohessa voidaan näyttää linkki Kirjastokarttaan. Karttojen asetukset määritellään erikseen jokaiselle tietokannalle tiedostossa /local/config/finna/LocationService.ini. Ominaisuus kytketään päälle näkymään lisäämällä tiedostoon /local/config/vufind/LocationService.ini:

[General]
enabled = true

Lisäksi asetustiedoston General-osiossa voi määrittää seuraavat asetukset:

Asetus

Kuvaus

modal

Avataanko kartta modaali-ikkunaan (true) vai uuteen selainikkunaan (false).

qr_code_record

Näytetäänkö tietuesivun karttalinkin vieressä ikoni, jota klikkaamalla näytetään QR-koodi verkko-osoitteesta (true tai false).

qr_code_results

Näytetäänkö hakutuloksen karttalinkin vieressä ikoni, jota klikkaamalla näytetään QR-koodi verkko-osoitteesta (true tai false).

Eräpäivämuistutus-valinnan kätkeminen

Tämä asetusmuutos tehdään meillä pyynnöstä.

Valinnan kätkeminen ei kuitenkaan peru jo tilattuja eräpäivämuistutuksia. Valinnan kätkemisen jälkeen käyttäjä voi edelleen peruuttaa tilauksen sähköpostiviestissä olevan linkin avulla.

Oman tilin välilehtien ja oletusvälilehden valinta

Joskus voi olla tarkoituksenmukaista vaikuttaa siihen, mitkä välilehdet käyttäjän Oma tili -sivulla on näkyvillä tai mikä on käyttäjän oletusvälilehti eli se sivu, johon käyttäjä päätyy kirjauduttuaan palveluun Näitä kaikkia voidaan muuttaa Oma tili -osiossa.