Koha-käyttöönottoprojektin ohjausryhmän kokous 23.5.2018 klo. 13.


Läsnä: Ari Muhonen (puheenjohtaja), Ari Ahlqvist, Tua Hindersson-Söderholm (sihteeri), Minna Kivinen, Anne Lehto, Sinikka Luokkanen, Sari Palén

  1. Kokouksen avaus

Puheenjohtaja Ari Muhonen avasi kokouksen.


2. Sihteerin valinta 

Tua Hindersson-Söderholm valittiin kokouksen sihteeriksi

3. Pääkäyttäjäryhmän tilannekatsaus

Pääkäyttäjäryhmä kokoontuu viikoittain Skypen kautta ja 29.5 pidetään pidempi live-kokous Kansalliskirjastolla (KK). Testausympäristön pystyttäminen etenee ja sen pitäisi valmistua ensi viikolla. Pääkäyttäjäryhmä on tähän mennessä tutustunut KK:n nykyiseen testi-installaatioon.
Migraatiotyöryhmä tutkii migraatiotyökalut. On tärkeää, että tämä työ tehdään perusteellisesti, jotta piloteissa käytetty migraatio hyödyntää muitakin. Ryhmä järjestää työpajan 28.5. Elokuun loppuun mennessä tiedämme, tarvitaanko migraatioon lisäresursseja.
Hannu Markkanen on koonnut kiwiin Koha-aineistoja johon kannattaisi tutustua: https://www.kiwi.fi/pages/viewpage.action?pageId=93200849


Päätös:
Ohjausryhmä toteaa, että pääkäyttäjäryhmän työ on hyvässä vauhdissa ja että vauhti kiihtyy ensi viikolla. Ryhmän päätehtävä on tässä vaiheessa migraation tarkistaminen ja evaluoiminen, sillä kaikki kirjastot ovat vastuussa omasta materiaalistaan.

 

4. Palvelinympäristön hankintaa neuvottelevan ryhmän tilannekatsaus

Ryhmä on selvittänyt palvelinympäristön hankintaa CSC:ltä, joka tuottaa nykyisinkin kirjastojärjestelmän palvelinympäristöpalvelut ja jolta korkeakoulut voivat osakkeenomistajina ostaa InHouse-ostona ilman kilpailutusta. Myös muilla valtion laitoksilla on (on tulossa) puitesopimuksia CSC:n kanssa, jolloin KOHA-ympäristö vain lisättäisiin yhtenä palveluna puitesopimukseen. Lisäksi ryhmä on kysynyt osallistuvien kirjastojen kehysorganisaatiolta, onko siellä halukkuutta ylläpitää omaa ja/tai useamman kirjaston palvelinympäristöä. Tämän kysely on tuonut tietoon, että yhden ammattikorkeakoulun täysin omistama tytäryhtiö (Disec Oy) ylläpitää nyt Lumme-kirjastojen palvelinta ja on mahdollisesti kiinnostunut tarjoamaan myös muille palvelinympäristöpalvelua ja on luvannut palata asiaan vielä toukokuun aikana.
Ryhmä on saanut konesalipalvelujen ensimmäisiä hinta-arvioita CSC:ltä. Niiden pohjalta on jatkettu neuvotteluja ja vaihtoehtojakin on löytynyt (esim. ePouta-palvelu). Tarkoitus on saada päivitettyjä tietoja 12.6 mennessä.


Päätös:
Ohjausryhmä toteaa että:

    • On hyvä selvittää mahdollisuuksien mukaan kahta erilaista vaihtoa CSC/Disec Oy, varsinkin kun Disecilla on käytännön kokemuksia Koha-palvelimen ylläpidosta.
    • Jos toimittaja ei ole InHouse-asemassa ja 4 vuoden hinta ylittää kansallisen rajan (tai organisaation oman hankintarajan), niin kilpailutus tarvitaan. Koskee lähinnä KK:ta, JY:tä ja Tritoniaa.
    • Tässä vaiheessa lähdetään siitä, että Kohan ylläpitopalvelu tulisi muualta eikä palvelinympäristön ylläpitäjältä. Tämä osuus pitää olla selvillä ennen kuin lopullinen kustannustaso palvelinympäristön osalta on saatavissa.

 

5. Koodariryhmän tilannekatsaus

Koodariryhmällä ei ole vielä vetäjää. Kansalliskirjasto on rekrytoinut Koha- asiantuntijoiksi Olli-Antti Kivilahden ja Joonas Kylmälän (15.7.2018-).

6. Yleiskokouksen 1.6. asialista

Asialistalla:

    • pääkäyttäjä- ja palvelinryhmien kuulumiset sekä katsaukset konversiosta, testiympäristöstä ja konesalipalveluista.
    • Kustannukset – aikataulu
    • Syyskuun yleiskokouksen päivämäärä (ohjausryhmä kokoontuu elokuussa)

 

7. Muut asiat

    • Kiwi-verkkosivuston tilanne: Tritonia tekee uuden roadmap –kuvan.
    • FUN-kokouksessa esiteltiin molemmat kirjastojärjestelmäryhmät.
    • Keskustelutilaisuus AAPA-verkoston kanssa 12.6.2018 klo 9-10.30 HAMK:lla. Etäyhteys järjestetään.
    • Ari M. esittelee projektimme Finna-konsortioryhmän kokouksessa 19.6.

8. Seuraava ohjausryhmän kokous

Ohjausryhmän seuraava kokous pidetään 13.6.2018 klo. 14.

9. Kokouksen päättäminen

Puheenjohtaja päätti kokouksen.

  • No labels