Automaattisen kuvailun palvelun Finto AI:n verkkokäyttöliittymän visuaalinen ilme on uudistunut! Päivitetyn visuaalisen ilmeen lisäksi tarjoamme sisällönkuvailun tueksi Finto AI -palvelun kautta uutuuksina Yleisten kirjastojen luokitusjärjestelmän YKL:n ja fiktiivisen aineiston kuvailussa käytettävän KAUNO-ontologian! Uudistuksen myötä päivittyy myös Finto AI:n lomakekäytön opas, jossa kerrotaan myös lisää palvelusta itsestään sekä automaattisesta kuvailusta ylipäänsä. Opas on myös käännetty ruotsiksi ja englanniksi.

Mikä Finto AI:ssa on uudistunut?

  1. Moderni visuaalinen ilme: Verkkosivustomme on saanut modernin ja houkuttelevan ilmeen, joka on linjassa Kansalliskirjaston ilmeen kanssa. Suunnitteluun osallistui myös Hahmo Oy.
  2. Käyttäjäystävällisyys ja selkeys: Olemme pyrkineet tekemään Finto AI:sta entistä helpommin käytettävän, selkeämmän ja saavutettavamman. Olemme myös huomioineet käyttäjiltä saamaamme palautetta Finto AI:n käyttöön liittyen, kuten esim. lomakkeen kuvaustekstien selkeyttämisen ja luokkakoodien näyttämisen YKL-luokan yhteydessä.
  3. Uudet sanastot: Finto AI tarjoaa nyt mahdollisuuden käyttää kuvailussa Yleisen suomalaisen ontologian (YSO) lisäksi myös Yleisten kirjastojen luokitusjärjestelmää (YKL) sekä kaunokirjallisuudelle tarkoitettua KAUNO-ontologiaa. Pyrimme tulevaisuudessa laajentamaan sanastovalikoimaa entisestään; seuraavaksi tavoitteenamme on lisätä palveluun mahdollisuus käyttää KOKO-ontologiaa.

Kutsumme kaikki tutustumaan uudistettuun verkkosivustoomme osoitteessa https://ai.finto.fi!  Odotamme innolla palautettanne ja toivomme, että uudistukset tekevät käyttökokemuksestanne entistä paremman.