Annif 0.60 on julkaistu! Tässä julkaisussa on tehty paljon ylläpitoa, päivityksiä ja  pieniä parannuksia erityisesti Annifin web-käyttöliittymään, REST-rajapintaan ja monikielisyyteen liittyen

Annif suggest -komennolla haettavien asiasanojen kielen voi muuttaa komentorivillä käyttämällä --language/-L -parametria. Tämä ominaisuus toimii myös REST-rajapinnan kautta. Sanaston lataamiseen käytetty komento  `annif loadvoc` poistuu tämän julkaisun myötä kokonaan ja käyttöön jää jo viime versiosta tuttu  `annif load-vocab`.  

Annifin rajapinnan / REST API:n kautta voi nyt saada rajapinnan perustiedot (sovellusliittymän otsikko ja käytetyn Annifin versionumero). Lisäksi päivitys OpenAPI 3.0:aan mahdollistaa sen, että Annifin verkkokäyttöliittymässä on nyt mahdollista nähdä projektin tiedot (kieli, käytetty algoritmi, muokkausaikaleima jne.). Verkkokäyttöliittymien teknisen toteutuksen suhteen olemme nyt siirtyneet kokonaan jQuerystä Axiosiin. 

Annifin uusin versio tukee moniprosessointia nyt myös Windows- ja Mac-ympäristössä. Kielentunnistuksessa aiemmin käytetty pycld3 on vaihdettu Simplemmaan.

Koodin laadunvarmistukseen ja tyylin yhdenmukaisuuteen liittyen olemme siirtyneet käyttämän Black- ja isort -työkaluja. Ohjeita Annifin kehitykseen osallistumiseen liittyen on luettavissa (englanniksi) GitHubissa

Huom. Valmistaudumme Annifin versio 1.0:n julkaisuun, tähän liittyen (mm. taaksepäin yhteensopivuus) voi keskustella GitHubissa.

Annifin edellisellä versiolla 0.59 koulutettujen mallien tulisi toimia tämän uusimman version kanssa (mahdolliset SciKit-learnin antamat virheilmoitukset ovat harmittomia).

Tietoa tästä julkaisusta löytyy GitHubissa.