Melinda-yhteistyöhön tulee mukaan uusia yleisiä kirjastoja. Melindan uusi tunnus (logo) otetaan käyttöön.

Kuopion kaupunginkirjasto on aloittanut kuvailun Melindassa tammikuun lopussa. Käyttöönoton yhteydessä kirjaston paikalliskannan aineistoja siirrettiin Melindaan noin 1,2 miljoonaa tietuetta. Seinäjoen kaupunginkirjaston - Eepos-kirjastojen mukaantulon valmistelut ovat alkamassa. Käyttöönoton aloitustilaisuus pidettiin tammikuussa. Tavoitteena on, että tuotantoon päästään syksyllä. Jo aiemmin yleisistä kirjastoista Pirkanmaan PIKI-kirjastot, Kokkolan seudun Anders-kirjastot ja Varsinais-Suomen Vaski-kirjastot ovat liittyneet Melinda-yhteistyöhön. Neuvotteluja käydään parhaillaan myös muiden yleisten kirjastojen kanssa.

Melindan visuaalinen ilme uudistuu

Hahmo Design Oy on suunnitellut ja toteuttanut kansalliselle metatietovarannolle uuden tunnuksen (logon), joka otetaan vaiheittain käyttöön Melindaan liittyvissä viestintä- ja koulutusmateriaaleissa sekä työvälineissä. Melindan verkossa olevan hakuliittymän (OPACin) ulkoasu on mukautettu uuteen ilmeeseen. Toiminnallisuudet ovat ennallaan.

Uuden tunnuksen myötä Melindan ilme raikastuu ja värimaailmaan tulee uusia sävyjä. Kirjastot voivat ladata tunnuksen tarvittaessa käyttöönsä. Siitä löytyy erilaisia versioita paino- ja ruutukäyttöön. Tunnuksen hyödyntämistä ohjaava graafinen ohje ja itse tunnukset löytyvät Melinda-wikistä tältä sivulta.

Melinda-yhteistyöllä tehostetaan kuvailutyötä kirjastoissa

Kansallinen metatietovaranto Melinda kokoaa kirjastoaineistojen kuvailevat metatiedot yhteen paikkaan ja tarjoaa tiedontuottamiseen tarkoitetun yhteisen ympäristön Suomen kirjastoille.

Melinda sisältää edellä mainittujen yleisten kirjastojen kokoelmien lisäksi Suomen kansallisbibliografian (Fennica) sekä tietokanta-aineistojen viitetiedot seuraavista kirjastoista: korkeakoulukirjastot, Eduskunnan kirjasto, Tilastokirjasto, Kansallisarkiston kirjasto ja Varastokirjasto.

Kansalliskirjasto kehittää Melindaa jatkuvasti vastaamaan yhä paremmin kirjastojen tulevia tarpeita.

Voit lukea lisää Melindasta Kansalliskirjaston helmikuun Missä mennään -katsauksesta sekä Melindan asiakaswikistä

Lisätietoja

Kysymykset, kommentit ja palaute sähköpostilla: melinda-posti(at)helsinki.fi