Blog from January, 2016

FinELib kerää korkeakouluopiskelijoiden ja -opettajien kokemuksia e-kurssikirjoista ja niiden käytöstä verkkokyselyllä, joka on auki koko kevään. Kysely liittyy FinELibin e-kurssikirjahankkeeseen, jossa korkeakoulut voivat hankkia pilottikäyttöön kotimaisten kustantajien e-kurssikirjoja uudenlaisilla hinnoittelumalleilla. Kyselyt toteutetaan yhteistyössä korkeakoulukirjastojen kanssa.

Kyselyt ovat avoinna 31.5.2016 asti.

 

Lisätietoja e-kurssikirjahankkeesta

Lisätietoja kyselyistä saa FinELib-toimistolta osoitteesta finelib(at)helsinki.fi.

 

Tervetuloa FinELibin uudelle julkiselle sivustolle! FinELib-asiakaswiki on julkaistu osana Kansalliskirjaston verkkosivustouudistusta, jossa kaikille Kansalliskirjaston organisaatioasiakkaiden palveluille on tehty uudet asiakaswikisivustot. Palveluiden wikisivustot korvaavat aiemmin kansalliskirjasto.fi-pääsivustolla olleet palveluiden tiedot sekä vaiheittain aiemmat käytössä olleet julkiset palveluwikit. Vanha julkinen FinELib-sivusto poistuu kokonaan käytöstä.

Siirtymäajan käytössä on FinELib-asiakaswikin rinnalla vanha FinELib-wiki, josta löytyvät vielä mm. FinELib-aineistojen käyttöoikeuskoosteet. Nämä sisällöt löytyvät myös uuden FinELib-asiakaswikin kautta linkitettyinä, ja lähiviikkoina ne siirretään kokonaan FinELib-asiakaswikiin.

Kansalliskirjaston organisaatioasiakkaiden palveluiden asiakaswikit ovat julkisia kaikille käyttäjille. Wikien rakennetta on yhdenmukaistettu, jotta tarjottu tieto olisi helpommin saavutettavissa ja wikien ristikkäinen käyttö vaivatonta.

Kansalliskirjaston verkkosivustouudistuksessa kansalliskirjasto.fi-pääsivustolle tuotetaan Kansalliskirjaston palveluista helposti silmäiltävät, yhdenmukaiset palvelukuvaukset. Nyt julkaistut asiakaswikit täydentävät näitä palvelukuvauksia tarjoamalla yksityiskohtaisempaa tietoa palveluista ja niiden käytöstä.

FinELib-asiakaswikin kanssa rinnan toimii edelleen vain konsortion jäsenille tarkoitettu FinELib-ekstranet, joka erottuu julkisista sivuista mm. erilaisella ulkonäöllään.

Anna palautetta asiakaswikeistä, käytämme sitä palveluidemme jatkokehitykseen: https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/66777/lomake.html

Lisätietoja FinELib-asiakaswikistä:
FinELib-toimisto [email protected].