Blog from August, 2020

Vuoden 2020 DCMI-konferenssi järjestetään virtuaalisesti 14.-25.9. Ohjelma on nyt julkaistu ja ilmoittautuminen avattu osoitteessa http://dublincore.org/conferences/2020/. Rekisteröintimaksu on 60 USD.

Tapahtumassa on mukana myös Annif! Maanantaina 21.9. alkaen klo. 10:00 Suomen aikaa Osma Suominen, Koraljka Golub, Annemieke Romein ja Sara Veldhoen pitävät esityksen Annifista ja sen käytöstä sekä automaattisen kuvailun arvioinnista (abstrakti os. http://dublincore.org/conferences/2020/abstracts/#27). 

DCMI Virtualin yhteydessä järjestämme myös verkkokurssin, jossa perehdytään Annifin käyttöön itsenäisesti tehtävien käytännön harjoitusten muodossa. Apuna on ohjevideoita sekä kohta kohdalta etenevät kirjalliset ohjeet. Lisäksi tarjoamme online-apua halukkaille ennalta määrättynä aikoina lokakuussa - pysykää kuulolla, sillä tiedotamme asiasta piakkoin lisää. Suunnittelemme myös kotimaista versiota, ja pidämme teidät ajan tasalla.

Alkuvuodesta julkaistiin Kansalliskirjaston uusi metatietovisio, joka kuvailee Kansalliskirjaston näkemystä metatiedon tuotannon ja käytön kehityssuunnista. Julkaisun tavoitteena on herättää keskustelua Kansalliskirjaston ja sen sidosryhmien kesken datasta, sen merkityksestä ja siitä, kuka sitä hallitsee.

Tätä keskustelua varten Kansalliskirjasto ja Digime-verkosto järjestävät perjantaina 11.9.2020 klo 9.30–12.00 webinaarin otsikolla Yhdessä uusiin seikkailuihin – KAM-organisaatiot ja visio metatiedosta. Webinaarissa keskustellaan mm. Finto-palvelusta ja sen sanastoista, joilla on tärkeä rooli Kansalliskirjaston metatietovision toteuttamisessa.

Tervetuloa kuulemaan, esittämään kommentteja ja kysymyksiä etukäteen ja keskustelemaan webinaariin. Lisätietoa, tarkempi ohjelma ja ilmoittautumislinkki (ilmoittautuminen 9.9. mennessä) löytyvät täältä: https://www.digime.fi/event/metatietovisio-webinaari/

Alkuperäisen blogitekstin lisännyt Tuomas Palonen elokuuta 21, 2020