Blog from September, 2021

Finnan aiempaa kattavampi käyttäjätutkimus ja tilastointidataa hyödyntävä trendiraportti on nyt julkaistu. Uunituoreet raportit tarkastelevat sekä Finna.fi:n että eri Finna-näkymien käyttöä, ja luotaavat monipuolisesti eri käyttäjäryhmiä.

Lue lisää Finna.fi:n uutisesta.


Finnassa otetaan vaiheittain käyttöön Content Security Policy (CSP), jolla parannetaan palvelun turvallisuutta.

CSP:n käyttöönotto edellyttää toimenpiteitä niiden Finna-näkymien osalta, joihin on tuotu ulkoista sisältöä muulla tavalla kuin Finnan sisäänrakennetuilla työkaluilla. Tällaisia toimintoja ovat mm. chat-upokkeet, sosiaalisen median upokkeet ja ulkoiset videot.

CSP:n käyttöönottoon liittyvät ohjeet on koottu Finnan keskustelufoorumille. Pyydämme kaikkia näkymien ylläpitäjiä:

  1. tutustumaan ohjeistukseen foorumilla
  2. päivittämään näkymien JavaScript-lisäykset ja CSP-säännöt ohjeiden mukaisesti
  3. ottamaan foorumiketju seurantaan.

Tavoitteena on saada tämä eli ensimmäinen vaihe valmiiksi 6.10.2021 mennessä. Tämän jälkeen on vielä testausvaihe. Tuotantokäyttöön CSP on tarkoitus ottaa, kun Finnan seuraava versio on julkaistu, eli 19.10.2021 jälkeen.

Finnan postituslista uudistui

Hei!

Finnan uutiset ja muut kuulumiset tulevat jatkossa sähköpostiosoitteesta [email protected]. Vanha kdk-asiakasliittymä-nimellä tunnettu postituslistamme sekä lähetysjärjestelmämme on uudistunut entistä varmemmaksi, ja lähetysosoite on uusi.

Jos haluat varmistaa viestiemme perilletulon myös jatkossa, kannattaa osoite [email protected] lisätä turvallisten osoitteiden joukkoon sähköpostisovelluksessasi. Esimerkiksi Outlookissa sen voi tehdä roskapostiasetusten Turvalliset vastaanottajat -välilehdellä. Lisäohjeita löydät esim. täältä.

Siirrämme kaikki kdk-listalle kuuluneet asiakkaamme automaattisesti uudelle postituslistallemme, jota kutsumme nimellä Finnan postituslista.  

Etkö vielä saa Finnan uutisia sähköpostiisi, mutta haluaisit saada?

Finnan postituslistalle voi liittyä Finnan asiakaswikistä löytyvällä tilauslomakkeella.

Viestimme listalla Finnan käytön kannalta oleellisista asioista, kuten mahdollisista häiriötilanteista.