Blog from January, 2017

Finnan seuraavat sektoritapaamiset järjestetään helmikuussa 14.2.–17.2.2017.

Sektorikohtaiset ajat ovat:
Museot
  ti 14.2.2017, ohjelma: https://www.kiwi.fi/x/RoZ7B 
Arkistot
ke 15.2.2017, ohjelma: https://www.kiwi.fi/x/_4V7B
Korkeakoulukirjastot
to 16.2.2017, ohjelma: https://www.kiwi.fi/x/-oV7B
Yleiset kirjastot
pe 17.2.2017, ohjelma: https://www.kiwi.fi/x/SIZ7B

 

Ilmoittautuminen:

Kaikkien tapaamisiin osallistuvien tulee ilmoittautua e-lomakkeella, jotta tiedämme paljonko osallistujia on tulossa niin paikan päälle kuin etäyhteydelläkin: https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/76719/lomake.html Viimeinen ilmoittautumispäivä on aina kaksi päivää ennen kyseistä tapaamista.

Kaikki tapaamiset järjestetään Kansalliskirjaston tiloissa Leipätehtaalla (Kaikukatu 4, 5. krs, kokoushuone Kaneli) klo 10–12. Etäyhteysohjeet lähetetään ilmoittautumisten päätyttyä.

Viime kertaiseen tapaan toivoisimme sektoreilta etukäteen kommentteja ja/tai lisäysehdotuksia tapaamisten sisältöihin.

Kunkin tapaamisen verkkosivuilla (linkit yllä) on alustava ehdotus tapaamisen sisällöstä, johon kenellä tahansa on mahdollisuus esittää oma kommenttinsa ja/tai lisäysehdotuksensa kirjoittamalla sivun alareunassa näkyvään kommenttikenttään. Kommentointi on avoin kaikille, eikä vaadi kirjautumista.

Ohjelmaa tullaan siis vielä muokkaamaan saadut kommentit huomioon ottaen, ja se lukitaan viikkoa ennen kokousta. Tässä vielä tapaamiskohtaiset deadlinet kommenteille:
Museot: ti 7.2.
Arkistot: ke 8.2.
Korkeakoulukirjastot: to 9.2.
Yleiset kirjastot: pe 10.2.

Tervetuloa!

Finna.fi on mukana Suomen suurimmassa opetus- ja kasvatusalan tapahtumassa Educa-messuilla 27.-28. tammikuuta Messukeskuksessa Helsingissä. Tule tapaamaan meitä ja kuulemaan, miten voit hyödyntää Finna.fi:n ainutlaatuisia aineistoja opetuskäytössä.

Finna.fi tarjoaa opettajille veloituksetta ja vapaasti monipuolisia digitaalisia aineistoja: valokuvia, esineitä, arkistoaineistoja, taideteoksia, lehtiartikkeleita ja kirjoja. Osastoltamme saat tietoa myös muista kirjastojen valtakunnallisista verkkopalveluista.

Löydät meiltä osastolta Kirjastojen verkkopalvelut, 6e79.

Uutuutena Finna Street -haku

Esittelemme messuilla ensi kertaa Finna Street -haun, joka näyttää käyttäjän sijainnin perusteella Finna.fi:stä löytyviä historiallisia kuvia. Tutustu hakuun

Kuule vuoden historian opettajan vinkit

Tietoiskussamme lauantaina klo 11.30 vuoden historian ja yhteiskuntaopin opettajaksi valittu Pirjo West kertoo, miten hän on hyödyntänyt Finnan digitaalisia lähteitä opetuksessaan. West kertoo myös parhaat vinkkinsä elävöittävään opetukseen. Haastattelijana tietokirjailija Päivi Jokitalo, paikkana Open Lounge -lava.

Tule mukaan ja rekisteröidy Educaan ilmaiseksi etukäteen

Seuraa tapahtumaamme Facebookissa

#educa2017

Finnan vuoden 2016 käyttäjäkyselyn ensimmäiset tulokset on juuri julkaistu tiedotteena. Saimme tänä vuonna vastauksia enemmän kuin edellisenä vuonna, ja myös arviot Finnasta ovat hiukan parantuneet sitten edellisen kyselyn.

Voit hyödyntää tiedotteita vapaasti omassa viestinnässä:

-          Suomenkielinen tiedote: https://www.kansalliskirjasto.fi/fi/uutiset/kayttajat-tyytyvaisia-finna-hakupalveluihin

-          Ruotsinkielinen tiedote: https://www.kansalliskirjasto.fi/sv/nyheter/anvandarna-nojda-med-finnas-soktjanster

-          Englanninkielinen tiedote: https://www.kansalliskirjasto.fi/en/news/users-satisfied-with-finna-search-services

Näkymäkohtaisia tuloksia annamme pyynnöstä, ja voit tiedustella niitä palvelupäällikkö Heli Kautoselta, heli.kautonen(at)helsinki.fi.

Kattavamman analyysin kyselyn tuloksista julkaisemme helmikuussa, jolloin valmistuu käyttötilastoja ja käyttäjäkyselyn tuloksia yhdistävä Finnan trendiraportti 2016.