Finto AI:n ja annif.org:in mallipäivityskierros on nyt tehty. Käytetyt koneoppimismallit on siis koulutettu uudestaan suuremmalla ja tuoreemmalla aineistolla. Samalla ne on päivitetty käyttämään jäädytetyn Diotiman (YSO 2020.1) sijaan YSO:n snapshot-versiota päivämäärältä 5.10.2020. Uudessa YSO-versiossa on paljon uusia käsitteitä, esimerkiksi COVID-19. Mallipäivityksen yhteydessä hyödynnettiin myös äskettäin julkaistun Annif 0.50:n (ks. tiedote) tarjoamaa mahdollisuutta rajata käytettävän aineiston merkkimäärää. Algoritmivalikoimaa on muokattu yhdessä CSC:n kanssa toteutetun High Performance Digitisation -hankkeen kokemusten avulla, esimerkiksi ottamalla käyttöön fastText-algoritmi, jolle on etsitty parhaiten toimivat asetukset CSC:n suurteholaskentaympäristöä hyödyntäen. Päivitykset näkyvät käyttäjälle parempina ehdotuksina. 

Finto AI:ssa on nyt mahdollista valita termien kieli tekstin kielestä riippumatta. Termien kielen voi valita oikean laidan valikosta. Esimerkiksi englanninkieliselle tekstille voi siis hakea suomenkieliset asiasanat ja päinvastoin! Finto AI:n ja annif.orgin käyttöliittymään on myös tehty saavutettavuusparannuksia ja lisätty sivustoille saavutettavuusselosteet.

Tikettijärjestelmään siirtymisen myötä Finto AI:ta ja Annifia koskevia palautteita, huomioita ja kysymyksiä voi nykyään lähettää uuteen palveluosoitteeseen finto-ai(a)helsinki.fi.