Finto-palvelussa on otettu käyttöön juuri julkaistu  Skosmos 1.4-ohjelmisto.

Skosmos 1.4:ssä on otettu käyttöön uusi tekstihakuindeksi, joka nopeuttaa aakkosellista hakemistoa ja hakutoimintoja. Se mahdollistaa nyt myös aksentit ja muut diakriitit huomioivan haun, jossa esimerkiksi hakusana "deja vu" osuu termiin "déjà vu". Tätä ominaisuutta ei kuitenkaan ole vielä tässä vaiheessa otettu käyttöön Fintossa, koska se saattaisi haitata ääkkösiä sisältävien suomen- ja ruotsinkielisten termien hakuja.

Muita käyttäjälle näkyviä muutoksia:

  • Hakutuloslistoissa sama käsite ei enää esiinny kahta kertaa, vaikka se olisi osunut hakuun useampaa eri kautta
  • Uusi välilehti, joka näyttää uusimmat sanastoon lisätyt käsitteet (otettu käyttöön YSAssa, Allärsissa ja MUSAssa, tulossa myöhemmin mm. YSOon)

Skosmos 1.4-versioon saatiin FAO:lta käyttöliittymän käännös kiinan kielelle. Myös muunkieliset käännökset on päivitetty kattamaan uuden version käyttöliittymässä esiintyvät tekstit.

Ohjelmakoodin laatua on jälleen parannettu ja mm. otettu käyttöön vielä yksi staattisen analyysin työkalu, jonka tekemien suositusten pohjalta mahdollisia ongelmia aiheuttavia kohtia ohjelmakoodissa on paranneltu.

Skosmos 1.4 on saatavilla avoimena lähdekoodina MIT-lisenssillä. Ohjelmakoodin voi ladata projektin ohjelmistojakelu-sivulta. Projektin wikisivuilta löytyy ohjeet mm. asennukseen ja päivitykseen.

Skosmos-ohjelmiston kehitys jatkuu 1.4:n jälkeen. Seuraavia kehityskohteita ei ole vielä päätetty, vaan kehitystarpeita tarkastellaan uudelleen tammikuun alkupuoliskolla.