Google Scholarin aktivoinnissa on kaksi vaihetta:


Saatavuustiedoston luominen (holdings-tiedosto)

SFX admin -> Export tool -> Advanced Export Queries


Saatavuustiedoston voi luoda myös Unixissa:


Exlibris suosittelee, että saatavuustiedosto luodaan uudestaan viikoittain. Tämän voi ajastaa ainoastaan unixissa. Voit tehdä sen käyttämällä komentoa "server_admin_util" kuten yllä on näytetty. Valitse viimeisessä valikossa kohta "Schedule export GOOGLE institutional holdings file". Anna aika muodossa hh:mm. Tämän jälkeen, enteriä painettuasi, jos haluat viikottaisen exportin, vastaa myöntävästi (Y - oletusarvoinen vastaus) kysymykseen "Would you like to schedule for a certain weekday"? Muutoin vastaa N ( ja paina enteriä). Näin pääset ajastamaan ajon kerran kuukaudessa.  Vastaukset exporttia koskeviin kysymyksiin ovat samat kuin yllä olevassa ohjeessa. Voit tarkistaa tekemäsi ajastuksen komennolla "Show scheduled export GOOGLE institutional holdings file". Jos haluat poistaa tekemäsi ajastuksen, se onnistuu samalla "Show scheduled export..." -komennolla. HUOM! Jaetuissa instansseissa olevat: olkaa tarkkoja, että ette poista muiden tekemiä ajastuksia.

Rekisteröinti

Kun olet luonut saatavuustiedoston, SFX:n hallintaliittymän etusivulla oleva linkki "Google Scholar Registration" aktivoituu. Löydät linkin
otsikon Setup & Administration ja alaotsikon Services alta.

Jos linkki ei ole aktivoitunut (eli se on harmaana), tarkista ensin, että saatavuustiedosto on muodostunut:


Toinen edellytys linkin aktivoitumiselle on se, että tiedostossa "/exlibris/sfx_ver/sfx4_1/nelliXX/config/user_permissions.config"
on otsakkeen Section "Administrator" alla seuraava rivi:

GOOGLE_SCHOLAR.WRITE    "Y"

Jos rivi puuttuu, voit lisätä sen itse, jos osaat, tai voit ottaa yhteyttä Nelli-toimistoon.

Kun linkki on aktiivisena voit suorittaa rekisteröinnin SFX Adminissa. HUOM! Kun kirjaudut SFX Adminiin, käytä URLia, jossa on palvelimena "sfx.finna.fi". Vanhoja urleja, joissa  on nimi "www.nelliportaali.fi", ei pidä enää käyttää. Tämä sen vuoksi, että kirjautumisessa käytettävä URL tulee automaattisesti mukaan rekisteröintilomakkeelle.

Klikkaa Setup & Administration -osiossa olevaa linkkiä Google Scholar Registration.

Seuraavassa ikkunassa valitse "Default", jos SFX-instanssi on yksin sinun organisaatiosi käytössä. Jos olet jaetussa instanssissa, valitse valikosta oman organisaatiosi nimi. Tee näin myös, jos kirjastosi on aikaisemmin ollut jaetussa instanssissa, eikä aktivointeja ole siirretty DEFAULT-instituuttiin, vaan ne ovat edelleen jaetun instanssin aikaisessa instituutissa. Parasta olisi siirtää aktivoinnit DEFAULTiin, ja tehdä rekisteröinti sen jälkeen.

Päästyäsi varsinaiseen rekisteröinti-ikkunaan tarvitset organisaatiosi ip-osoitealueet kohtaan "URL to electronic holdings". Alla on
vastaukset osaan kysymyksistä. Kohtaan "Label of SFX links:" sinun pitää keksiä jotain sopivaa.


HUOM! Google alkaa indeksoida aktivoituja resursseja noin 5-7 päivän kuluttua rekisteröinnistä.

Ohjeita Google Scholarin aktivointiin löytyy Exlibriksen  Documentation Centeristä näistä dokumenteista:


Ohjeet löytyvät Documentation Centeristä  myös html-muodossa.