Musiikin metatiedon asiantuntijaryhmä aloittanut toimintansa

Vuoden 2017 lopussa lakanneiden MusaMelinda-työryhmän ja Valtakunnallisen musiikin luetteloinnin ja sisällönkuvailun Luumu-ryhmän tilalle perustettu Musiikin metatiedon asiantuntijaryhmä (Muusa) on aloittanut toimintansa pitämällä ensimmäisen kokouksensa 8.2.2018.

Kansalliskirjaston koordinoimassa Muusa-ryhmässä on 11 jäsentä eri kirjastosektoreilta, ja sen toiminta-alaan kuuluvat kaikki musiikin kuvailuun liittyvät kysymykset. Ryhmän vastuulla ovat mm. Yleisen suomalaisen asiasanaston ja Suomalaisen lajityyppi- ja muotosanaston musiikkitermistön ja Suomalaisen esityskokoonpanosanaston ylläpitäminen, RDA:n musiikkia koskevien linjausten valmistelu, Melindan kuvailukäytäntöjen yhtenäistäminen varsinkin musiikkiaineiston osalta sekä kaikki muukin musiikin kuvailun kehittämisen kannalta keskeinen yhteistyö erityisesti kotimaisten kuvailun asiantuntijaryhmien kanssa. Ryhmän puheenjohtajaksi ensimmäiselle kaksivuotiskaudelle valittiin Jaakko Tuohiniemi (Helsingin yliopiston kirjasto) ja sihteeriksi Katerina Sornova (Kansalliskirjasto).

Muusan vasta-avatut ja vielä työn alla olevat kotisivut löytyvät Kiwi-wikistä osoitteesta https://www.kiwi.fi/display/muusa/. Muusan sähköpostiosoite on [email protected].

  • No labels