You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 178 Next »

Ohje Leipätehtaalle saapumiseen

Etäyhteysohjeet:   

Adobe Connect

  • Adobe Connect toimii parhaiten oman lisäosan kautta. AC toimii yhä myös Firefoxilla, jos käyttäjä ei ole asentanut Add-inia, mutta Chromella, IE:llä ja Safarilla voi olla ongelmia. Suosittelemme siis Firefoxin käyttöä sekä PC:llä että Macilla.
  • Suositeltavaa on käyttää kiinteää yhteyttä. 
  • Tärkeää: tule testaamaan ääniä ja kuvaa mielellään jo 15 minuuttia ennen kokousta, jotta mahdolliset tekniset ongelmat ehditään ratkoa! (ota yhteys teemu.kokkonen (at) helsinki.fi tarvittaessa.    

 Lisää ohjeita AC-osallistujille

  • Tilaisuuden seuraamiseen Adobe Connect (AC) -yhteydellä tarvitaan Internet-yhteys (mieluiten kiinteä linja, langaton verkko ei ehkä toimi yhtä hyvin), selain ja tietokoneeseen liitetyt kaiuttimet tai kuulokkeet. Verkon kautta osallistujat voivat kommentoida seminaarin kulkua ja esittää kysymyksiä Adobe Connectin chatilla.
  •  Kirjaudu sisään vieraana (Enter as a Guest) ja kirjoita tunnukseksi oma nimesi, jotta mahdolliset viestisi voidaan tunnistaa.
  •  Näkymiä ohjataan seminaarisalista käsin, joten niitä ei voi muuttaa etäpäässä. Jos yhteydessä on ongelmia (ääni ei kuulu, esitys ei näy tms.), ilmoitathan siitä chatilla. Yhteyden optimoimiseksi  on hyvä sulkea taustalta muut ohjelmat. 

YouTube

Tilaisuudet välitetään YouTubella. Lähetyksen seuraamiseen ei tarvita kirjautumista, mutta kommentteja ja kysymyksiä pääsee esittämään kirjautuneena chatissa (GMail- tai YouTube-tunnukset).
Ennen webinaaria kannattaa kokeilla, miten YouTube-lähetys näkyy omalla koneella. KK:n Youtube-kanavalla on aiempia seminaareja (esim Missä mennään –webinaari 26.9. katsottavaksi. Jos tallenteen toistaminen ei onnistu, voit hyvissä ajoin ottaa yhteyttä tietotekniikkasuunnittelija Teemu Kokkoseen (teemu.kokkonen (at) helsinki.fi).
Jos ilmenee ongelmia (etenkin suoran) lähetyksen seuraamisessa, kannattaa kokeilla toista selainta (esim. IE:n toiminnassa on epävakautta). Etälähetyksiä suositellaan katsottavaksi kiinteällä yhteydellä. Myös F5-näppäintä voi kokeilla katkon ilmaantuessa.

TULEVAT KOULUTUKSET JA TILAISUUDET

Tilaisuus
Ajankohta
Paikka
Kuvaus
Ilmoittautuminen
Talonmiehen tuokio 13ke 14.2.2018Järjestetään etäyhteydellä
https://connect.funet.fi/kk_melinda/
 • Ajankohtaisia Melindasta / Minna Kantanen
 • Melindan uusi OPAC ja muuta uutta Melindan tekniikasta / Aatu Nykänen
 • Translitterointikyselyn tuloksia / Katerina Sornova & Ulla Ikäheimo
Ilmoittautuminen on päättynyt.
Talonmiehen tuokio 14to 12.4.2018Järjestetään etäyhteydellä  Ajankohtaisia asioita Melinda-kuvailustaIlmoittautuminen avataan myöhemmin
Melinda-Aleph-peruskoulutus, kevät 2018

Verkkomateriaali ja lähipäivä ke 18.4.2018

Oppimiskeskus Aleksandria, Helsinki

Melinda-Aleph-peruskoulutuksessa opitaan Melindan yhteiset pelisäännöt sekä Aleph-luettelointiohjelman perustoiminnot. Koulutus on tarkoitettu uusille Melinda-kuvailijoille sekä kaikille, jotka kaipaavat kertausta Aleph-luettelointiohjelman käyttöön ja Melindan kuvailukäytäntöihin. Lisätietoja verkkosivulta: Melinda-Aleph -peruskoulutus, kevät 2018

Ilmoittautuminen avataan 5.3.2018

RDA-koulutukset ja -kyselytunnit

Tiedot ja materiaalit RDA-koulutuksista ja -kyselytunneista löytyvät  Kuvailusääntöpalvelun wikistä.

MENNEET KOULUTUKSET JA TILAISUUDET

Tilaisuus
Ajankohta
Kuvaus
Materiaalit
Talonmiehen tuokio 12
to 30.11.2017  klo 14-15
Melinda-Aleph-peruskoulutus, syksy 2017lähipäivä ti 7.11.2017

Melinda-Aleph-peruskoulutuksessa opitaan Melindan yhteiset pelisäännöt sekä Aleph-luettelointiohjelman perustoiminnot. Koulutus on tarkoitettu uusille Melinda-kuvailijoille sekä kaikille, jotka kaipaavat kertausta Aleph-luettelointiohjelman käyttöön ja Melindan kuvailukäytäntöihin. 

Lisätietoja verkkosivulta: Melinda-Aleph-peruskoulutus, syksy 2017

 

Talonmiehen tuokio 11

to 12.10.2017 klo 14-15


Replikointikoulutusti 23.5.2017 klo 13-14Replikointikoulutuksessa käsitellään replikoinnin perusteita ja replikoinnin uudemman version uusia ominaisuuksia.

Replikoinnin, eli sen kuinka tietueet siirtyvät paikalliskannan ja Melindan välillä, toimintaperiaatteen ymmärtäminen on tärkeää kaikille Melindassa kuvaileville.

Kohderyhmä: Koulutus on suunnattu ensisijaisesti systeeminhoitajille ja luettelointivastaaville, mutta myös muut aiheesta kiinnostuneet voivat osallistua.
Talonmiehen tuokio 10to 18.5.2017 klo 14-15

Talonmiehen tuokion aiheet:

Melinda-päivä5.4.2017 klo 10-16

Melinda-yhteisön jäsenille ajankohtaista tietoa, verkostoitumista ja keskustelua käytännön kuvailuaiheista.

Materiaalit ja videotallenteet löytyvät tilaisuuden verkkosivulta: Melinda-päivä 5.4.2017
Talonmiehen tuokio 930.3.2017 klo 14-15Videotallenne: https://connect.funet.fi/p9lyoy76oyh/
Talonmiehen tuokio 826.1.2017 klo 14-15

Aiheet:

Talonmiehen tuokio 5: RDA-asiaa

21.4.2016 klo 14-15

Aiheet:

 • Kokemuksia RDA-konversiosta / Tuomo Virolainen
 • RDA/ISBD-hybriditietueiden käsittely / Kiti Vilkki-Eriksson
 • RDA ja musiikkiaineiston kuvailu / Ulla Ikäheimo
 • Alephin uudet indeksit / Minttu Hurme

Kalvot:

 

 

 • No labels