Kansalliskirjasto järjestää 24.–26.10.2017 Kirjastoverkkopäivät teemalla Askelmerkkejä tulevaan. Paikkana on Metsätalo Helsingissä.

Kirjastoverkkopäivien ohjelma on tänä vuonna runsas ja monipuolinen. Ohjelmaa järjestetään niin sisällönkuvailusta, kirjastoteknologiasta, avoimesta tieteestä kuin saavutettavuudestakin kiinnostuneille, Melindan, Finnan ja FinELibin ajankohtaisia kysymyksiä unohtamatta. Sisällöt soveltuvat erilaisissa kirjastoissa ja tehtävissä työskenteleville.

Melinda Kirjastoverkkopäivien ohjelmassa

Tiistaina 24.10. järjestetään työpaja Kuvailen, siis löydän! Käytännön kuvailukysymyksiä. Työpajassa käydään läpi tietueita ja tilanteita Melinda-kuvailussa.

Keskiviikkona 25.10. ohjelmassa on Yleisten kirjastojen Melindaa käsittelevä rinnakkaissessio. Sessiossa esitellään Varsinais-Suomen alueen Vaski-kimpan kokemuksia mukaantulosta Melinda-yhteistyöhön. Lisäksi esitellään Melindaan mukaantulon askeleet. Esityksessä kerromme mm. mikä Melinda on, miten siihen pääsee mukaan ja siitä, mikä on metatietovarannon merkitys yleisille kirjastoille. Välitämme tietoa myös Melindassa pitempään mukana olleiden yleisten kirjastojen kokemuksista. Melinda-hankkeessa on käynnistynyt uusi vaihe (2017-2020): esittelemme uudet vastuuhenkilöt, koulutusmahdollisuudet ja palvelut yleisille kirjastoille.

Torstaina 26.10. pidetään Melinda ja Finna -rinnakkaisessio: Melinda on tiedonkuvailijan ympäristö ja Finna tiedonkäytäjän. Melinda sisältää myös  perinteisen hakuliittymän (OPAC). Missä määrin Finna voisi kattaa samat tarpeet kuin Melindan hakuliittymä (OPAC)?

Näitä rinnakkaissessioita voi seurata myös etäyhteyden välityksellä.

 

Kolmen päivän seminaarin ohjelmaan sekä muuhun tarpeelliseen tietoon voi tutustua verkko-osoitteessa: https://www.kiwi.fi/display/kivepa. Sivulta löytyy myös linkki iloittautumislomakkeeseen. Ilmoittaudu 8.10. mennessä!