Kansalliskirjasto järjestää 24.–26.10.2017 Kirjastoverkkopäivät teemalla Askelmerkkejä tulevaan.

Paikkana on Metsätalo (Unioninkatu 40) Helsingissä. Ks. saapumisohjeet.

#kivepa2017

Ohjelma ja ilmoittautuminen

Tapahtuma alkaa tiistaina 24.10. työpajapäivällä, jonka aikana järjestetään kahdeksan eri työpajaa. Keskiviikkoaamun 25.10. teemana on linkitetty data ja kirjastojen tietojärjestelmien tulevaisuus. Keynote-puheenvuoron pitää Simeon Warner (Cornellin yliopisto, Yhdysvallat). Keskiviikkona pohditaan myös kirjaston roolia kansalaisen elämässä sekä vietetään iltajuhlaa Kirjastoverkkopalveluiden tiloissa Leipätehtaalla, Sörnäisissä (paikkoja on sadalle ensimmäiselle ilmoittautuneelle). Iltajuhlassa esiintyy muusikko Matti Johannes Koivu.

Torstaina 26.10. järjestetään paneeli Avoin tiede ja tutkimus- sekä Kansallinen digitaalinen kirjasto -hankkeiden piirissä edistettyjen asioiden tulevaisuudesta, kun hankekaudet ovat päättymässä. Lisäksi keskiviikon ja torstain ohjelmassa on runsaasti rinnakkaissessioita, joista jokaisella on oma teemansa.

Tilaisuus on maksuton, mutta vaatii ilmoittautumisen. Osaa ohjelmasta voi seurata etänä. Myös etäosallistujia pyydetään ilmoittautumaan.Tarkemmat ohjeet etäosallistumiseen lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä sähköpostitse.

Kirjastoverkkopäivien ilmoittautuminen on avoinna 7.9.-8.10.2017. Ilmoittautuminen on päättynyt.

Lähetämme vahvistusviestin perjantaina 13.10.

IIIF-tutoriaali

Kirjastoverkkopäivien viimeisenä esityksenä on Introduction to the International Image Interoperability Framework (IIIF) -26.10.2017, klo 14.30-16.00. Ilmoittautuminen on päättynyt.

Esitysten tallenteet


Kirjastoverkkopäivillä streamatut esitykset ovat jo nyt katsottavissa Etäosallistuminen-sivun linkeistä. Keskiviikon ja torstain hjelmasivuilta näkee kunkin esityksen tarkan aloitusajan. Myös muut esitykset on lisätty keskiviikon ja torstain ohjelmasivuille. Työpajojen koosteet lisätään myös omille sivuileen. Kuvia Kirjastoverkkopäiviltä löytyy Kansalliskirjaston Flickr-sivulta, Kirjastoverkkopäivät-kansioista.

Kiitos osallistumisesta!

 

  • No labels