Zoom- ja YouTube-etäyhteydet

Tilaisuuksia on mahdollista seurata Zoomilla. Vanhempia tapahtumien ja koulutusten tallenteita voi katsoa tapahtumasivuilla olevien tallennelinkkien ja Kansalliskirjaston YouTube-kanavan kautta.

Zoom

Suorat lähetykset välitetään Zoom-yhteyden kautta.

Zoom-etäyhteyksistä

Kansalliskirjasto käyttää Helsingin yliopiston hankkimaa ja CSC:n ylläpitämää Zoomia, joka on turvallinen eikä toimi samoin kuin julkisesti saatavilla oleva Zoom-palvelu. Lisätietoa CSC:n verkkosivuilla: Ajankohtaista tietoa Funet Miitti (Zoom) -palvelusta

Webinaariosallistujalle (Zoom)

Etäyhteysosoite ilmoitetaan osallistujille ilmoittautumisten päätyttyä sähköpostilla. Linkki vaihtelee tilaisuudesta riippuen.

Avatessasi sähköpostissa saamasi linkin selaimeesi avautuu alla olevan kuvan mukainen näkymä. Vaihtoehtoina ovat asiakasohjelman lataus ja melko pienellä alhaalla lukeva "Join from your browser", jota kautta pääset osallistumaan tapahtumaan selaimesi kautta. Suosittelemme asiakasohjelman latausta koneelle, mutta myös esimerkiksi Chrome-selain toimii Zoomin kanssa hyvin.

Tutustuthan jo etukäteen alla oleviin tarkempiin ohjeisiin seurataksesi Zoom-webinaareja:

Varmista Zoomin toimivuus etukäteen: https://zoom.us/test

Asenna Zoom-asiakasohjelma: https://zoom.us/support/download

Etälähetyksiä suositellaan katsottavaksi kiinteällä yhteydellä.

Jos Zoom-yhteyden kanssa on teknisiä ongelmia voit hyvissä ajoin ottaa yhteyttä tietotekniikkasuunnittelija Teemu Kokkoseen (teemu.kokkonen (at) helsinki.fi).

YouTube

Osa tapahtuma- ja koulutustaltioinneista on myöhemmin löydettävissä Melinda-palvelun Tapahtumat ja koulutukset -sivujen kautta. Kansalliskirjaston YouTube-kanavalla on aiempia seminaareja (esimerkiksi Talonmies-Extra-tuokio 5, 12.3.2020).

  • No labels