Zoom, YouTube ja Adobe Connect -etäyhteys

Monia tilaisuuksia on mahdollista seurata Zoomilla, YouTubessa tai Adobe Connect -etäyhteydellä

Etäyhteysosoite ilmoitetaan aina osallistujille ilmoittautumisten päätyttyä, se saattaa vaihdella tilaisuudesta riippuen.

Zoom

Katso ohjeet sivulta Etäosallistumisen ohjeet.

YouTube

Tilaisuudet välitetään YouTubella. Lähetyksen seuraamiseen ei tarvita kirjautumista, mutta kommentteja ja kysymyksiä pääsee esittämään kirjautuneena chatissa (GMail- tai YouTube-tunnukset).
Ennen webinaaria kannattaa kokeilla, miten YouTube-lähetys näkyy omalla koneella. KK:n Youtube-kanavalla on aiempia seminaareja (esimerkiksi Missä mennään –webinaari 26.9. katsottavaksi. Jos tallenteen toistaminen ei onnistu, voit hyvissä ajoin ottaa yhteyttä tietotekniikkasuunnittelija Teemu Kokkoseen (teemu.kokkonen (at) helsinki.fi).
Jos ilmenee ongelmia (etenkin suoran) lähetyksen seuraamisessa, kannattaa kokeilla toista selainta (esim. IE:n toiminnassa on epävakautta). Etälähetyksiä suositellaan katsottavaksi kiinteällä yhteydellä. Myös F5-näppäintä voi kokeilla katkon ilmaantuessa.

Adobe Connect

  • Adobe Connect toimii parhaiten oman lisäosan kautta. AC toimii yhä myös Firefoxilla, jos käyttäjä ei ole asentanut Add-inia, mutta Chromella, IE:llä ja Safarilla voi olla ongelmia. Suosittelemme siis Firefoxin käyttöä sekä PC:llä että Macilla.
  • Suositeltavaa on käyttää kiinteää yhteyttä. 
  • Tärkeää: tule testaamaan ääniä ja kuvaa mielellään jo 15 minuuttia ennen kokousta, jotta mahdolliset tekniset ongelmat ehditään ratkoa! (ota yhteys teemu.kokkonen (at) helsinki.fi tarvittaessa.    

 Lisää ohjeita Adobe Connect-osallistujille

  • Tilaisuuden seuraamiseen Adobe Connect (AC) -yhteydellä tarvitaan Internet-yhteys (mieluiten kiinteä linja, langaton verkko ei ehkä toimi yhtä hyvin), selain ja tietokoneeseen liitetyt kaiuttimet tai kuulokkeet. Verkon kautta osallistujat voivat kommentoida seminaarin kulkua ja esittää kysymyksiä Adobe Connectin chatilla.
  •  Kirjaudu sisään vieraana (Enter as a Guest) ja kirjoita tunnukseksi oma nimesi, jotta mahdolliset viestisi voidaan tunnistaa.
  •  Näkymiä ohjataan seminaarisalista käsin, joten niitä ei voi muuttaa etäpäässä. Jos yhteydessä on ongelmia (ääni ei kuulu, esitys ei näy tms.), ilmoitathan siitä chatilla. Yhteyden optimoimiseksi  on hyvä sulkea taustalta muut ohjelmat. 
 • No labels