Voyagerin nykyinen päivitysohjelma, Voyager Installation Kit (VIK), käy läpi Voyagerin virkalijaklienttien ja WebVoyágen hakuihin vaikuttavat ns. hakuindeksit, jotka määritellään SysAdminissa Search-kohdassa. Kootusti asetukset näkee tietokannan SEARCHPARM -taulussa.

CSC on ajanut päivitysohjelmalla jo valmiiksi jokaisen tietokannan tmp-hakemistoon (/m1/voyager/xxxdb/tmp) Excel-tiedoston, joka sisältää SEARCHPARM-taulusta ne rivit, joissa VIK katsoo olevan ristiriitaa oman käsityksensä kanssa.Tiedoston nimi on SEARCHPARM_conflicts.xls. Oikea on juuri tuon niminen 12.12. ajettu, muitakin versioita on syntynyt.

Tiedostossa on päällekkäin parina aina kaksi riviä: ylempi on VIK:in ehdotus ja alempi tällä hetkellä tietokannassa voimassa oleva. Eroa on heti jo indeksen nimissä: meillä on käytetty suomenkielisiä, VIK ehdottaa englanninkielisiä. Malliksi Fennican SEARCHPARM_conflicts.xls. Tästä pitäisi muodostaa tiedosto, jossa on kutakin paria kohti vain yksi rivi, ja nimetä se olemaan SEARCHPARM_resolved.xls. Resolved-tiedosto pitäisi sitten laittaa tmp-hakemistoon conflicts-tiedoston rinnalle. Tällä tavalla vältetään ylimääräiset pysäykset päivityksessä. Resolved-tiedoston puuttuessa VIK pysähtyy, ja ryhtyy kyselemään.

Pohdintojen jälkeen ehdotamme, että SEARCHPARM_resolved -tiedosto muodostetaan tässä vaiheessa yksinkertaisesti vain poistamalla SERACHPARM_conflictista VIK:in ehdotukset, ja jättämällä aiempi tilanne voimaan. Näin on tehty myös testipalvelimen päivityksen yhteydessä. KVP:n systeemitoimisto tekee tämän kaikille tietokannoille viikon aikana. Jos joku haluaa tehdä oman ratkaisunsa, niin sen toki voi tehdä 23.12. mennessä. Jos tmp-hakemistossa on jo resolved-tiedosto, emme puutu siihen. Ja kirjastot voivat halutessaan korvata laittamamme resolved-tiedoston omalla versiollaan.

Päivityksen jälkeen on aikaa katsoa, onko syytä muuttaa hakuindeksejä. Useimmissa tietokannoissa hakuindeksit voi unohtaa OPACin osalta Finna-käyttöön siirtymisen vuoksi. Virkailijaklienteissä käytettävät ovat tietenkin jatkossakin ajankohtaisia kaikkialla.

  • No labels