Finto-palvelussa on otettu käyttöön juuri julkaistu  Skosmos 1.6-ohjelmisto.

Skosmos 1.6:ssa uutuutena on laajennusmekanismi, jonka avulla käyttöliittymään voi lisätä uusia elementtejä. Tämän ominaisuuden ansiosta Finto-palveluun on lähiaikoina tulossa Finna-ikkuna, joka näyttää automaattisesti hakutuloksia Finnasta Finton käsitesivuilla. Lisäksi Skosmos 1.6 tarjoaa aiempaa helpomman tavan julkaista sanastot linkitettynä datana. Skosmokselle on myös laadittu uusi, yksityiskohtainen asennusohje.

Käyttäjille näkyviä muutoksia on mm.

  • paremmin jäsennelty tapa näyttää käsitetyyppien lukumäärät (esim. KOKO-ontologian etusivulla)
  • lyhyemmät URL-osoitteet käytössä hierarkia- ja ryhmänäkymistä käsitesivuille siirtyessä

REST-rajapintaan on tullut uusia ominaisuuksia, mm. hakumetodilta search voi pyytää vastaukseen mukaan käsitteen ominaisuuksia kuten käsitteen määritelmän tai sen termit kaikilla kielillä. Tämä vähentää tarvetta erillisille rajapintakutsuille.
Erilaisten laatuarviointityökalujen tekemien suositusten pohjalta mahdollisia ongelmia aiheuttavia kohtia ohjelmakoodissa on jälleen paranneltu.

Skosmos 1.6 on saatavilla avoimena lähdekoodina MIT-lisenssillä. Ohjelmakoodin voi ladata projektin ohjelmistojakelu-sivulta. Projektin wikisivuilta löytyy ohjeet mm. asennukseen ja päivitykseen.

Skosmos-ohjelmiston kehitys jatkuu 1.6:n jälkeen. Seuraavia kehityskohteita ovat mm. uusittu, interaktiivinen REST-rajapinnan dokumentaatio sekä käsitteiden haku notaatiokoodien perusteella.