Tapaamisten ja koulutusten seuraaminen Adobe Connect -etäyhteydellä  


Finnan sektorikohtaisia tapaamisia ja koulutuksia on mahdollista seurata Adobe Connect -etäyhteydellä.

Finnan tilaisuuksien etäyhteysosoite on: https://connect.funet.fi/kk_finna
  • Suosittelemme Firefoxin käyttöä sekä PC:llä että Macilla.
  • Tärkeää: tule testaamaan ääniä ja kuvaa mielellään jo 15 minuuttia ennen kokousta, jotta mahdolliset tekniset ongelmat ehditään ratkoa! (ota yhteys teemu.kokkonen@helsinki.fi tarvittaessa. 
    • Joissain etätapahtumissa (esim. Finnan sektoritapaamisissa) on mahdollista myös keskustella oman mikrofonin välityksellä, joten mikäli haluat käyttää tätä mahdollisuutta hyödyksi, testaathan laitteidesi toimivuuden jo hyvissä ajoin ennen kokouksen alkamista.
  • Suositeltavaa on käyttää kiinteää yhteyttä.

Ohjeita etäosallistujille

Tilaisuuden seuraamiseen Adobe Connect (AC) -yhteydellä tarvitaan Internet-yhteys (mieluiten kiinteä linja, langaton verkko ei ehkä toimi yhtä hyvin), selain ja tietokoneeseen liitetyt kaiuttimet tai kuulokkeet. Verkon kautta osallistujat voivat kommentoida seminaarin kulkua ja esittää kysymyksiä Adobe Connectin chatilla.

Kirjaudu sisään vieraana (Enter as a Guest) ja kirjoita tunnukseksi oma nimesi, jotta mahdolliset viestisi voidaan tunnistaa.

Näkymiä ohjataan seminaarisalista käsin, joten niitä ei voi muuttaa etäpäässä. Jos yhteydessä on ongelmia (ääni ei kuulu, esitys ei näy tms.), ilmoitathan siitä chatilla. Yhteyden optimoimiseksi on hyvä sulkea taustalta muut ohjelmat. Toivomme, että kirjautuisit sisään 10 - 15 minuuttia ennen tilaisuuden alkua, jotta voimme testata yhteyksien toimimisen ennen varsinaisen ohjelman alkua.

Mikäli AC-yhteydellä osallistuminen on sinulle aivan uutta, voi seuraavista linkeistä olla hyötyä:
Helsingin yliopiston Adobe Connect -tukisivusto:
https://wiki.eduuni.fi/display/funettiimi/Adobe+Connect
Keskustelutilaisuuksissa tarjotaan myös mahdollisuus käyttää omaa mikrofonia, ohjeet tässä pdf-tiedostossa.

  • No labels