Työtilan sisällöt suljettu päivityksiltä 14.12.2021 alkaen sivuston siirron vuoksi. Uusi sivusto avautuu pian osoitteeseen https://wiki.helsinki.fi/x/s6LkFw

Tämä on MARC 21 -wikialue, jonka avulla on toteutettu RDA MARC 21 -sovellusohjeet Melinda-kirjastoille. Tämä on bibliografisten tietojen (BIB) sovellusohje. Ohjeet on päivitetty keväällä 2016 vastaamaan RDA-kuvailua. Tämän jälkeen ohjetta on tarkennettu ja päivitetty useita kertoja uusien linjausten ja käytäntöjen mukaisiksi. ISBD-kuvailun mukainen ohje on edelleen saatavilla, mutta siihen päivitetään enää vain formaatin muutokset ja säännöistä riippumattomat kuvailun muutokset.

Sovellusohjeet toimivat Melinda-metatietovarannon kuvailun ohjeena, mutta myös muiden kirjastojen kannattaa noudattaa näitä ohjeita yhdenmukaisen kuvailun saavuttamiseksi.

Kaikilla on oikeus lukea ja kommentoida tätä sovellusohjetta. Ks. kiwin käyttöohjeita.

Editointioikeudet on Kuvailevan metatiedon asiantuntijaryhmän (KUMEA) jäsenillä. Käyttäjien kommentit käsitellään  työryhmien kokouksissa. 

MARC21-wikialuetta ylläpitää Kansalliskirjaston Kirjastoverkkopalvelujen MARC-vastuuhenkilö. Yhteystiedot: marc-posti (at) helsinki.fi.

Sovellusohjeen viimeisimmät päivitykset


Lista tuoreimmista korjauksista tähän sovellusohjeeseen on listattu KUMEAn sivulla Korjaukset MARC 21 -sovellusoppaaseen.  • No labels