Otamme käyttöön Finna-näkymien hallintaliittymien kirjautumisessa kaksivaiheisen tunnistautumisen. Muutos vaikuttaa hallintaliittymien ylläpitäjien kirjautumiseen tiistaista 2.4. alkaen. Kaksivaiheisella tunnistautumisella Finna-näkymien ylläpidosta tulee turvallisempaa ja näin varmistetaan ylläpidon kannalta parhaat käytännöt.

Jatkossa hallintaliittymään kirjautumisen yhteydessä käyttäjätunnuksen ja salasanan syöttämisen jälkeen lähetetään lisäksi kirjautumiskoodi käyttäjän sähköpostiin. Koodin avulla kirjaudutaan sisään hallintaliittymään.

Kirjautuminen on voimassa kaksi viikkoa, jonka aikana käyttäjä voi kirjautua ulos ja palata takaisin ilman koodia. Autentikointi on kuitenkin selainkohtainen. Aikaikkunan sulkeuduttua tarvitaan uusi koodi sisäänkirjautumiseen.

Kaikilla hallintaliittymän ylläpitäjillä tulee olla oikeat ja toimivat sähköpostiosoitteet. Tarkistakaa oman organisaationne hallintaliittymien käyttäjät, jotta kaikkien käyttäjien tiedot ja sähköpostiosoitteet ovat ajan tasalla 2.4. mennessä. Näin varmistatte, että kirjautumiskoodit tulevat perille. Poistakaa samalla vanhentuneet tunnukset.
_____

Muutos käyttöönoton aikatauluun (päivitetty 4.4.2024)

Finna-näkymien hallintaliittymien kirjautumisessa oli tarkoitus ottaa käyttöön kaksivaiheinen tunnistautuminen tiistaina 2.4. Käyttöönotossa ilmeni kuitenkin ongelmia, jonka vuoksi sitä siirrettiin. Ongelmat on nyt korjattu ja hallintaliittymien kaksivaiheinen tunnistautuminen otetaan käyttöön tiistaina 9.4.