Nyt voit vaikuttaa Finnan moderointiperiaatteisiin! Käynnissä on asiakasorganisaatioillemme suunnattu kysely, joka on avoinna 4.3. asti.

Finnaan jätetyt käyttäjäkommentit ja -arvostelut julkaistaan ilman ennakkohyväksyntää. Hallintaliittymässä organisaatiot moderoivat kommentteja ja arvosteluita piilottamalla niitä Finna-näkymistä. Moderointi on perustunut mukana olevien organisaatioiden oma-aloitteisuuteen sekä käyttäjien ilmoituksiin asiattomista kommenteista.
Lisää tietoa moderoinnista löydät Finnan asiakaswikistä

On kuitenkin noussut esiin tarve yhtenäisille moderointiperiaatteille, joiden perusteella olisi helpompi tehdä yhdenmukaisempia moderointiratkaisuja. Kasvavien käyttäjämäärien myötä tarve tarkemmalle moderoinnille kasvaa.

Asiaan liittyy deduplikoitujen aineistojen kommentit ja arvostelut. Deduplikoiduissa aineistoissa näkyvät kaikista näkymistä tulevat arvostelut ja kommentit. Tällöin moderointiperiaatteet helpottaisivat yhdenmukaisten ratkaisujen tekemistä niissä tapauksissa, kun omassa näkymässä näkyvä arvostelu onkin alunperin tehty jossain muussa näkymässä.

Oheisessa kyselyssä esitellään ehdotus moderointiperiaatteista. Toivomme kommentteja periaatteiden sopivuudesta juuri oman organisaation tai sektorin näkökulmasta. Lisäksi toivomme kommentteja varsinaisen moderointityön näkökulmasta: mitkä periaatteista helpottavat moderointia, mitkä voivat olla hankalia tulkita tai aiheuttaa rajatapauksia, joiden ratkaiseminen yhden henkilön arvioinnin perusteella ei ole helppoa.

Vastaa kyselyyn >>

Toivomme vastauksia 4.3. mennessä.