Annif omissa käsissä -koulutuksen ajankohta on päätetty: 25.3.2020, klo. 12-16, paikkana Kansalliskirjasto, tarkemmin ottaen Fabianian auditorio, Yliopistonkatu 1. Ilmoittautuminen on nyt avattu osoitteessa https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/103951/lomake.html (ilmoittautumiset viimeistään 11.3., enintään 25 osallistujaa mahtuu mukaan). Tervetuloa!

Lisätietoja:

Annif on Kansalliskirjastossa kehitettävä automaattisen kuvailun työkalu. Se on vapaata lähdekoodia ja siihen voi tutustua mm. osoitteessa https://annif.org tai GitHubissa os. https://github.com/NatLibFi/Annif. Annifia voi käyttää rajapinnan yli tai omana asennuksena; tässä koulutuksessa siis keskitytään jälkimmäiseen eli tilanteeseen, jossa haluat tee se itse -hengessä asentaa Annifin omalle tietokoneellesi ja opettaa sen omalla sanastolla ja/tai koulutusaineistolla.

Järjestimme Annifin käyttöä käsittelevä työpajan ensimmäisen kerran SWIB19-konferenssin yhteydessä Hampurissa marraskuussa 2019 yhdessä Saksan taloustieteen kansalliskirjasto ZBW:n kanssa. 

Hyödynnämme tämän edellisen työpajan perusteella laadittua materiaalia, joka löytyy osoitteesta https://github.com/NatLibFi/Annif-tutorial. Materiaaliin voi tutustua jo nyt, mutta niihin voi vielä tulla pieniä muutoksia ennen työpajaa. 

Huom.! Työpajaa varten sinun tulisi pystyä asentamaan koneellesi VirtualBox tai Docker (em. asennukset vaativat järjestelmänvalvojan oikeudet). Vaihtoehtoisesti kokeneet Linux-käyttäjät voivat asentaa Annifin omalle koneelleen itse. Ennen koulutusta koita saada ensimmäinen tehtävä tehtyä jo valmiiksi https://github.com/NatLibFi/Annif-tutorial/blob/master/exercises/01_install_annif.md. Mikäli ongelmia tulee, avustamme mahdollisissa Annifin asennukseen liittyvissä pulmatilanteissa ennen varsinaisen työpajan alkua klo. 10-11. Otathan tässä tapauksessa yhteyttä järjestäjiin etukäteen.

Jos  et pääse tällä kertaa paikalle, materiaalit ovat jatkossakin saatavissa verkossa ja täydentyvät ehkäpä tulevaisuudessa vielä opetusvideoilla. Mikäli sinulla heräsi kysyttävää, voit ottaa yhteyttä allekirjoittaneisiin vaikka s-postilla ([email protected])

Tapaamisiin Annifin merkeissä!

Annif-tiimi: Osma Suominen, Juho Inkinen, Mona Lehtinen