Tälle sivulle listataan Muusan käsittelyä odottavat YSO-, SEKO- ja SLM-termit vuodesta 2019 alkaen.

YSE-ehdotuksetMuusaYSO-kokousSEKOSLM-sanasto (lisäykset, muutokset tai poistot oranssilla)

interludit (musiikki) TAI välisoitot (https://github.com/Finto-ehdotus/YSE/issues/8181)

Pohditaan asiaa vielä.


äänityssessiot (tästä ei issueta)

Määritelmä lienee asiasanastoajalta, kun siinä on mainittu englannin kielen vastine. YSOssa englannin vastinetta ei tarvitse määritelmässä erikseen mainita. http://www.yso.fi/onto/yso/p30003

Tuomas hioo määritelmää.

Tuomas: Tässä kohtaa aloin miettiä, tarvitaanko käsitteelle määritelmää ollenkaan? Termi on mielestäni aika lailla itsensä selittävä. Jos tarvitaan määritelmä niin kävisikö: "Tapahtuma, jonka tavoitteena on tallentaa ääntä, esimerkiksi musiikkia."
sitar (https://github.com/Finto-ehdotus/YSE/issues/8456)sonaattimuoto (https://github.com/Finto-ehdotus/YSE/issues/8461)teorianoppaat (https://github.com/Finto-ehdotus/YSE/issues/8469)stemmat (https://github.com/Finto-ehdotus/YSE/issues/8157)Yläkäsite ja määritelmä YSOn puolella vielä pohdinnassa.


uudelleensanoitukset (https://github.com/Finto-ehdotus/YSE/issues/8476)americana (https://github.com/Finto-ehdotus/YSE/issues/8405)Tämä päätettiin jo, mutta YSO-ylläpito ehdottaa vahvasti sulkutarkenteen lisäämistä: americana (musiikki). Englannin ja ruotsin vastineeseen tämä lisätään joka tapauksessa.


sellomusiikki (https://github.com/Finto-ehdotus/YSE/issues/8489)musikaalielokuvax (https://github.com/Finto-ehdotus/YSE/issues/8548)itkut (https://github.com/Finto-ehdotus/YSE/issues/8562)runonlaulu (https://github.com/Finto-ehdotus/YSE/issues/8563)flamenco (perinnemusiikki) https://github.com/Finto-ehdotus/YSE/issues/8570sävellykset (https://github.com/Finto-ehdotus/YSE/issues/8584)oopperaryhmät (https://github.com/Finto-ehdotus/YSE/issues/8593)trip hop (https://github.com/Finto-ehdotus/YSE/issues/8601)toisinnot (https://github.com/Finto-ehdotus/YSE/issues/8603)  • No labels