Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.
Excerpt

Tekijänoikeus-/käyttöoikeustiedot

Tallennetun

...

julkaisun käyttöoikeudet/lisenssi ja sen mahdollinen versionumero. Kenttään kirjataan lyhenne, jonka muotoilun tulee olla yhtenäinen julkaisuarkistossa. Käyttöön voi ottaa myös pudotusvalikon, johon on listattu

...

Creative Commons -lisenssit ja In copyright -vaihtoehto. CC-lisenssin ehdot erotetaan toisistaan

...

yhdysviivoilla. Suositellaan CC-lisenssien 4.0-versioiden käyttöä, jos versio halutaan mainita. CC-lisenssin tai muun soveltuvan kansainvälisen lisenssin, kuten Rights Statements -lisenssien käyttöä suositellaan. Toistettava kenttä.


 Huomioita: Julkaisuarkistoon tallennettavan rinnakkaistallenteen käyttöoikeus voidaan myös tallentaa tähän kenttään. Jos sopivaa CC-lisenssiä ei löydy, käyttöoikeustieto voidaan ilmoittaa vaihtoehtoisilla lisensseillä, esimerkiksi Europeanan ja DPLA:n Rights Statements -lisensseillä. Vaikka edellä mainittuja käytetään ensisijaisesti kulttuuriperintöaineiston käyttöoikeuksien ilmoittamiseen, niitä voi myös käyttää muunlaisen aineiston käyttöoikeuksien ilmoittamiseen. Rights Statements -lisensseistä löytyy lisäksi In Copyright -vaihtoehto, jota voi käyttää tekijänoikeuksien alaisen aineiston lisenssinä.

...