Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

Vuosi 2020 on ollut Digime-Tietoarkkitehtuuriryhmälle jo toinen KDK-Hankkeen päättymisen jälkeen ja toiminnassa on keskitytty edelleen KAM-sektorin yhteisten kuvailun yhteentoimivuuden kehittämiskohteiden edistämiseen.

Digime-Tietoarkkitehtuuriryhmän kautta erilaiset pienryhmät ovat edistäneet kuvailun yhteentoimivuuden kehittämistä, näistä keskeisimmät tehtävät ovat olleet:

  • KAM-kuvailuryhmän toteuttama ”KAM-sektoreiden linjaukset ajan merkitsemisestä standardin ISO 8601 mukaisesti”
  • Historiallisen paikkatiedon mallintaminen, 4 työpajatyyppistä pienryhmäkokousta, joissa rakennettiin näkemystä paikan käsitteistämisen tavasta, luokituksista ja säännöistä, kun se pohjautuu eräänlaiseen pysyvämpään kulttuuriseen paikan identiteettiin, joka ei välttämättä muutu aluemuutosten tai nimimuutosten myötä. Lisäksi työssä kartoitettiin Finton ja Wikidatan mahdollisuuksia tämäntyyppisen tiedon tuottamiseen ja ylläpitoon. Työryhmän sivut löytyvät: https://www.kiwi.fi/pages/viewpage.action?pageId=111706697
  • Kansalliskirjaston Nimitietopalveluprojektin ohjaaminen, Digime-TA ryhmän jäseniä on lisäksi osallistunut tähän projektiin ja sen sisältötyöhön oman sektorinsa näkökulmasta

Työryhmän sivut löytyvät: https://www.kiwi.fi/display/TD/Nimitietopalvelu

Vuoden aikana pidetyissä neljässä Digime-tietoarkkitehtuuriryhmän kokouksessa on lisäksi käsitelty PID-tunnisteita, esitelty eri sektorien kuvailutoiminnan ohjauksen organisointia, sekä kuultu tietoiskuja eAKR3 hankkeesta sekä Formula-Palvelusta.

Kunkin sektorin omat ja yhteiset kuvailun kehittämisen ryhmät ja verkostot kertovat omista tuloksistaan verkkosivuillaan. Kansalliskirjaston lanseeraamaa Metatietovisiota ja rakennettavaa kuvailun ekosysteemiä tehdään siis todeksi monella tapaa!


Työsuunnitelma

Sektorien kuvailuryhmien esittelyä jatketaan TEHTY

...