Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

-Jos päänimeke muuttuu moniosaisen monografian jostain osasta alkaen ja muutosta pidetään merkittävänä aineiston tunnistamisen tai löytyvyyden kannalta, merkitään muuttunut nimeke myöhemmäksi päänimekkeeksi RDA 2.3.2.12.1, 2.3.8. Myöhempi päänimeke on suomalaisen linjauksen mukaan lisäydinelementti.

Tuotantokausittain ilmestyvät televisiosarjakokonaisuudet ovat numeroituja moniosaisia monografioita eli kokonaisuuden päänimeke määräytyy yleensä ensimmäisen osan mukaan. Kysytyssä Ryhmä Hau -tapauksessa päänimeke otetaan ensimmäisestä osasta eli kenttään 245‡a Ryhmä Hau ja myöhemmin esiintyvästä nimimuodosta (PAW Patrol) tehdään viittaus kenttään 246.

KORJATTU 11.9.kokouksessa -> Tuotantokausittain ilmestyvät televisiosarjakokonaisuudet ovat numeroituja moniosaisia monografioita eli kokonaisuuden päänimeke määräytyy yleensä ensimmäisen osan mukaan. Tällöin päänimeke (245‡a) otetaan ensimmäisestä julkaistusta osasta ja myöhemmin esiintyvästä päänimekkeestä tehdään viittaus kenttään 246.

Mutta jos päänimekkeen lisäksi vaihtuu myös esimerkiksi jakaja tai julkaisujen sisällöissä on merkittäviä eroja aiempiin manifestaatioihin verrattuna, pitää tapauskohtaisesti arvioida, onko kyseessä uusi manifestaatio, joka pitää kuvailla uutena moniosaisena monografiakokonaisuutena. Tällöin voi tehdä 500 kenttään huomautuksen "Sarja julkaistu aiemmin nimellä xxx".

8. Seuraava kokous

11.9.2019 klo 10.00-, Kansalliskirjasto, Fabianian kokoushuone, Yliopistonkatu 1

...