Blog from April, 2019

Kansalliskirjasto järjestää toukokuussa kaksi tapahtumaa kuvailijoille, Musiikin kuvailupäivän 15.5. ja Melinda-päivän 16.5. Molemmat tilaisuudet pidetään Helsingin yliopiston kielikeskuksen juhlasalissa, Fabianinkatu 26, klo 10-15.45. Tapahtumiin voi osallistua myös etäyhteydellä.

Musiikkipäivässä käsitellään RDA-kuvailuohjeita, käytännön kuvailukysymyksiä ja sisällönkuvailua sekä visioidaan tulevaisuuden musiikkikuvailua. Päivä ei kuitenkaan ole varsinainen RDA-koulutuspäivä. Tilaisuus on tarkoitettu kaikille musiikkiaineiston kuvailijoille ja kuvailuasioista kiinnostuneille. Päivän tarkempi ohjelma sekä osallistumisohjeita löytyy Melindan asiakaswikistä.

Melinda-päivän teemana ovat kuvailuympäristön ja käytännön kuvailun muutokset. Päivä tarjoaa Melindan kuvailijoille ajankohtaista tietoa, verkostoitumista ja keskustelua käytännön kuvailuaiheista. Tilaisuus on suunnattu ensisijaisesti Melindassa mukana oleville kirjastoille. Myös tämän päivän tarkempi ohjelma sekä osallistumisohjeita löytyy Melindan asiakaswikistä.

Ilmoittautumiset molempiin päiviin viimeistään 8.5. Tervetuloa!

eMelinda-kehitysohjelmaan liittyvän FinELib- ja avoimet metatiedot Melindaan -kyselyn tuloksista on julkaistu raportti Kansalliskirjaston Doria-julkaisuarkistossa. Kyselyn tuloksiin voi käydä tutustumassa osoitteessa http://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2019040210764

Kyselyyn vastasi yli kaksi kolmannesta Melinda-kirjastoista, kiitos kaikille vastanneille! Vastaukset selvensivät, miten lisensoiduissa ja Open Access e-kirjatietokannoissa olevaa metatietoa käytetään kirjastoissa.