Sivut ovat Confluencen tärkein sisältöelementti. Confluence-asennus rakentuu sivuista ja niihin kiinnitetystä sisällöstä. Jokaisella sivulla on oma yksilöllinen urlinsa, johon voi linkittää suoraan.

Sivuja sekä luetaan että editoidaan suoraan web-selaimella. Työtilassa voi olla määrittelemätön määrä sivuja ja alasivuja.

Sivut muodostostavat hierarkkisen sisältökokonaisuuden siten, että yläsivulla (parent page) on yksi tai useampia alasivuja (child pages) ja että alasivut ovat sisällöllisesti hierarkkisessa suhteessä yläsivuun. Sen sijaan sivuhierarkiaa url-tasolla Confluencessa ei ole, eli selaimen osoitteesta ei voi nähdä kuin työtilan ja kulloisenkin sivun oman nimen, ei ko. sivun emosivu(j)a.

Sivujen sisältö kannattaa suunnitella siten, että Confluencen sivuhierarkian rakenne tukee parhaalla mahdollisella tavalla sisällön löytymistä (myös monet pluginit hyödyntävät hierarkkisuutta). Sivujen looginen järjestely helpottaa myös käyttäjän navigointia Kiwissä.

Vinkki: Sivun nimi näkyy suoraan selaimeen syötettävässä urlissa, jos se ei sisällä skandeja tai erikoismerkkejä, muutoin tilalla on sivun ns. pageId. Mikäli haluat linkin näyttävän siistiltä ilman pageId-numerosarjaa, kannattaa miettiä sivun otsikolle muoto joka ei käytä ääkkösiä tai erikoismerkkejä.

 

 

 

  • No labels