FinELib on suomalaisten yliopistojen, ammattikorkeakoulujen, tutkimuslaitosten ja yleisten kirjastojen muodostama konsortio, jonka tehtävä on turvata ja parantaa elektronisten aineistojen saatavuutta.

Konsortiota palveleva FinELib-toimisto toimii Kansalliskirjastossa.

FinELib-toimisto korona-poikkeustilanteen aikana

FinELib-toimiston henkilökunta on  tavoitettavissa normaalisti koronaviruksen aiheuttamasta poikkeustilanteesta huolimatta. Suosittelemme kuitenkin, että kiireellisissä asioissa laitatte viestit henkilökohtaisten sähköpostiosoitteiden lisäksi myös palveluosoitteeseen finelib@helsinki.fi.

Kustantajat avaavat aineistoja

Useat tiedekustantajat ovat poikkeustilanteen keskellä avanneet palveluitaan joko avoimesti kenen tahansa luettaviksi tai lisänneet tilaajien käytössä olevia materiaaleja. Avattuja materiaaleja on listattu mm. ICOLCin (International Coalition of Library Consortia) ylläpitämällä listalla:

ICOLC COVID-19 ISP Expanded Access Specifics WEB


Oikopolut konsortion jäsenille

Palveluiden käyttö edellyttää kirjautumistaUusimmat asiakirjat


 • Blog:
  Ohjausryhmän esityslista 2/2020

  Ohjausryhmän kokouksen 2/2020 (5.6.) esityslistalla on tällä kertaa viime vuoden toimintakertomuksen ja kuluvan vuoden toimintasuunnitelman lisäksi FinELibin kustannustenjakomallin kehittäminen.

  Esityslista on luettavissa tästä. Esityslistan liitteet löytyvät FinELibin ekstranetistä (vaatii kirjautumisen).

 • Blog:
  Ohjausryhmän pöytäkirja 1/2020

  FinELibin ohjausryhmän kokouksen 1/2020 (11.2.) pöytäkirja on julkaistu ja luettavissa tästä.

  Pöytäkirja liitteineen on luettavissa FinELibin ekstranetissä Ohjausryhmän kokoukset 2020 -sivulla (vaatii kirjautumisen).

 • Blog:
  Ohjausryhmän esityslista 1/2020

  Ohjausryhmän kokouksen 1/2020 (11.2.) esityslistalla on mm. vuoden 2020 toimintasuunnitelma ja työryhmät. Lisäksi keskustellaan konsortion halukkuudesta rahoittaa kansainvälisiä avoimen tieteen tukipalveluita ja mahdollisista jatkotoimenpiteistä.

  Esityslista on luettavissa tästä. Esityslistan liitteet löytyvät FinELibin ekstranetistä (vaatii kirjautumisen).

 • Blog:
  Ohjausryhmän pöytäkirja 4/2019

  FinELibin ohjausryhmän kokouksen 4/2019 (29.11.) pöytäkirja on julkaistu ja luettavissa tästä.

  Pöytäkirja liitteineen on luettavissa FinELibin ekstranetissä Ohjausryhmän kokoukset 2019 -sivulla (vaatii kirjautumisen).


Näytä lisää

 • No labels