Julkaisemme osana Kansalliskirjaston verkkosivustouudistusta organisaatioasiakkaille suunnattujen palveluiden uudet asiakaswikisivustot. Palveluiden wikisivustot korvaavat aiemmin kansalliskirjasto.fi-pääsivustolla olleet palveluiden tiedot sekä vaiheittain aiemmat käytössä olleet julkiset palveluwikit.

Palveluiden asiakaswikit ovat julkisia kaikille käyttäjille. Wikien rakennetta on yhdenmukaistettu, jotta tarjottu tieto olisi helpommin saavutettavissa ja wikien ristikkäinen käyttö vaivatonta.

Osasta asiakaswikejä tuotetaan täydet kieliversiot ruotsiksi, kieliversiot pyritään julkaisemaan helmi-maaliskuun 2016 aikana.

Kansalliskirjaston verkkosivustouudistuksessa kansalliskirjasto.fi-pääsivustollemme tuotetaan kaikista palveluista helposti silmäiltävät, yhdenmukaiset palvelukuvaukset. Nyt julkaistut asiakaswikit täydentävät näitä palvelukuvauksia tarjoamalla yksityiskohtaisempaa tietoa palveluista ja niiden käytöstä. Kaikilla palveluilla ei tule jatkossakaan olemaan erillistä asiakaswikiä, vaan verkkosivustolla tarjottavat tiedot kattavat palvelun käyttöön liittyvät tiedontarpeet.

Vapaakappalepalvelujen osalta asiakkaat löytävät kaiken ennen Kansalliskirjaston sivuilla olleen informaation tästä asiakaswikistä. Kansalliskirjaston verkkosivuille tulee ainoastaan lyhyet palvelukuvaukset fyysisten ja elektronisten vapaakappaleiden vastaanotosta sekä verkkoarkistosta. Kannattaa kuitenkin huomata, että vapaakappalekartuntaan perustuvat kotimaisen julkaisutuotannon vuositilastot löytyvät jatkossa verkkosivujen puolelta. Vapaakappalepalvelujen wikisivusto julkaistaan kokonaisuudessaan myös ruotsiksi ja englanniksi.

Anna palautetta asiakaswikeistä, käytämme sitä palveluidemme jatkokehitykseen:
https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/66777/lomake.html