Voit kirjoittaa hakuja etusivulla löytyvään hakulaatikkoon. Muualla kuin etusivulla ollessa hakulaatikko löytyy sivun oikeasta yläreunasta suurennuslasi-symbolin takaa.

Haku kohdistuu oletuksena sekä metadataan, että kokotekstiin. Voit tehdä hakuja ilman tarkennuksia tai syntaksia antamalla sopivia sanoja hakuun. Jos annat useamman hakusanan, metadatassa tai kokotekstissä pitää esiintyä jokainen haettu sana. Toisin sanoen oletusoperaattori hakusanojen yhdistäjän on AND-operaattori.

Haun jälkeen voit suodattaa hakutuloksista haluttuilla kriteereillä. Kriteereitä klikateessa voit ruksittaa mielenkiintoisia arvoja, jolloin tulosjoukko supistuu valintasi mukaan. Voit myös itse kirjoittaa kriteerin alle sanan alkua, jolloin ennakoiva tekstinsyöttö ehdottaa kirjoitukseen sopivia osumia. Voit myös järjestää tulosjoukkoa esim relevanssin (oletus) tai julkaisuajan mukaan.

Alla on ohjeita tarkempaan hakusyntaksiin, jos haluat esimerkiksi käyttää boolean operaattoreita.

Fraasihaku

Jos haluat, että tietty fraasi tai useampi sana esiintyy tarkassa järjestyksessä ja juuri kuten hakuun on kirjoitettu, käytä lainausmerkkejä fraasin muodostamiseksi. ": 

Kenttähaku

Haun voi kohdistaa tiettyy Dublin Core -kenttään. 

Esimerkki:  Hae julkaisuja, joiden otsikko sisältää sanan "terveydentila":

dc.title:Terveydentila

Esimerkki: Hae julkaisuja, joiden otsikko sisältää fraasin: "Terveydentila ja sosiaalinen murros : vuosien 1986 ja 1994 elinolotutkimukset"

dc.title:"Terveydentila ja sosiaalinen murros : vuosien 1986 ja 1994 elinolotutkimukset"

Booleanhaku

Voit käyttää haussa boolean operaattoreita NOT, AND ja OR sekä sulkuja muuttamaan operaattoriden presedenssiä

Esimerkki:  Hae julkaisuja, joiden otsikossa on sana nuoruus tai elämänlaatu, mutta ei fraasia sosiaaliset suhteet kentässä dc.subject.yso

(dc.title:nuoruus OR dc.title:elämänlaatu) NOT dc.subject.yso:"sosiaaliset suhteet"