Suomalainen esityskokoonpanosanasto (SEKO) on yksikielinen musiikin esityskokoonpanot kattava sanasto. Sanasto on tarkoitettu käytettäväksi nuotti-, äänite- ja av-aineistoon sisältyvien sävellysten esityskokoonpanojen täsmälliseen indeksointiin ja tiedonhakuun.

Sanasto on ensisijassa tarkoitettu käytettäväksi esityskokoonpanon ilmaisemiseen MARC 21:n bibliografisten tietueiden ja auktoriteettitietueiden kentässä 382, mutta sitä voi käyttää myös esittäjähuomautuksissa (MARC 21:n bibliografisten tietueiden kentässä 511). Sanasto on käytettävissä sekä RDA-kuvailuohjeiden että vanhojen suomalaisten luettelointisääntöjen mukaisissa tietueissa.

SEKO perustuu soitinnimien ohjeluetteloon Aidatrumpetista zimbalomiin. Ohjeluettelon rakenne on täysin uudistettu, ja sanastoon on lisätty uusia termejä ja joitakin vanhoja termejä on poistettu.

Sanaston sisällöstä vastaa Musiikin metatiedon asiantuntijaryhmä (Muusa).

Sanasto on käytettävissä Finton kautta osoitteessa http://finto.fi/seko/fi/.

Voit ehdottaa uusia termejä ja muutoksia sanastoon YSOn ehdotusjärjestelmän avulla merkitsemällä ehdotuksen selitekenttään, että ehdotus koskee SEKO-sanastoa. Ehdotuslomake löytyy YSOn etusivun alalaidasta.

  • No labels