Blog from December, 2022

KOKO päivitetty

Yleisontologia YSO:n ja erikoisontologiat yhdistävästä ontologiapilvi KOKO:sta on julkaistu uusi versio.

http://finto.fi/koko/

Tämänkertaisessa päivityksessä on korjailtu automaattisesti yhteen romahtanaita mutta keskenään samankaltaisia käsitteitä vuosien varrelta. Jos teillä on kysyttävää tai kommentoitavaa KOKO:sta, otamme palautetta mieluusti vastaan sähköpostitse [email protected] .

Tässä päivityksessä uudet KOKOn käsitteet ovat peräisin uudistetusta YSOsta, KAUNOsta, MAO/TAOsta ja OMAsta. Tarkempi muutosloki löytyy täältä: KOKOn muutokset 27.12.2022

HKLJ-luokitus on päivitetty

HKLJ-luokituksen hakemistoa on täydennetty ja luokkaotsikoille on lisätty englanninkieliset nimet. Päivityksen myötä HKLJ-luokitus saavuttaa aiempaa laajemman käyttäjäkunnan.

Finto-palvelussa suunnitellaan aktiivisesti vuoden 2023 toimintaa. Palvelun yksi keskeisimmistä työkohteista on Finto.fi-alustan ylläpito ja kehitys. Finto.fi perustuu Finto-palvelussa kehitettävään avoimen lähdekoodin Skosmos-ohjelmistoon.


Laadimme parhaillaan tiekarttaa Finto.fi:n vuoden 2023 kehitykselle, ja kuulisimme mielellämme käyttäjien näkemyksiä siitä mihin suuntaan Finto.fi:tä tulisi kehittää. Toivotko uudenlaisia hakuominaisuuksia? Nopeusparannuksia? Miten olemassaolevia ominaisuuksia voisi kehittää entistä paremmin käyttäjin tarpeisia vastaaviksi? Voit visioida suurempia kehityslinjoja tai ehdottaa pieniä parannuksia.


Jätä perusteltu ehdotuksesi Flinga-tauluun 15.1.2023 mennessä: 

https://edu.flinga.fi/s/ELDUNUR

Voit myös kannattaa muiden jättämiä ehdotuksia.



Finto.fi:n/Skosmoksen vuoden 2023 Roadmap julkaistaan Skosmoksen GitHubin Wikissä alkuvuodesta 2023.

YKL päivitetty

YKL-luokitusta on jälleen päivitetty. Päivitys sisältää täydennyksiä useisiin eri luokkiin. Esimerkki uudesta hakusanasta on "porokilpailut (79.9)".

finto.fi/ykl/fi/