Kiinnostaako automaattinen asiasanoitus? Kansalliskirjastossa kehitettävä automaattinen asiasanoittaja Annif (https://annif.org) on mukana ELAG-konferenssissa, joka pidetään Latvian kansalliskirjastossa Riiassa 8.-10.6.2022! Konferenssin järjestää European Library Automation Group, joka keskittyy mm. IT-ratkaisujen edistämiseen kirjastoalalla. Ilmoittautuminen on nyt auki, ks. https://elag2022.lnb.lv/registration/. Konferenssin osallistumismaksu on 150€.

Pidämme konferenssissa ns. Annif-bootcampin, eli intensiivikurssin, joka on samankaltainen kuin aiemmin järjestämämme Annif-tutoriaalit (ks. https://github.com/NatLibFi/Annif-tutorial). Osallistujat tutustuvat Annifiin tekemällä käytännönläheisiä tehtäviä, joissa heillä on tukenaan kurssin vetäjien lisäksi laaja verkkomateriaali. Lisätietoa löytyy os. https://elag2022.lnb.lv/programme/bootcamps/#Osma_Suominen. Kurssin vetäjät ovat Osma Suominen, Mona Lehtinen ja Juho Inkinen Kansalliskirjastolta sekä Moritz Fürneisen Saksan taloustieteen kansalliskirjastosta ZBW:stä.

Huomaathan, että kurssille on varattu 2 h/päivä koko seminaarin ajalle. Osallistuminen joka päivä ei ole välttämätöntä. Ensimmäisenä päivänä aloitamme alkeista, ja siirrymme seuraavina haastavampiin aiheisiin.