Alkuvuodesta julkaistiin Kansalliskirjaston uusi metatietovisio, joka kuvailee Kansalliskirjaston näkemystä metatiedon tuotannon ja käytön kehityssuunnista. Julkaisun tavoitteena on herättää keskustelua Kansalliskirjaston ja sen sidosryhmien kesken datasta, sen merkityksestä ja siitä, kuka sitä hallitsee.

Tätä keskustelua varten Kansalliskirjasto ja Digime-verkosto järjestävät perjantaina 11.9.2020 klo 9.30–12.00 webinaarin otsikolla Yhdessä uusiin seikkailuihin – KAM-organisaatiot ja visio metatiedosta. Webinaarissa keskustellaan mm. Finto-palvelusta ja sen sanastoista, joilla on tärkeä rooli Kansalliskirjaston metatietovision toteuttamisessa.

Tervetuloa kuulemaan, esittämään kommentteja ja kysymyksiä etukäteen ja keskustelemaan webinaariin. Lisätietoa, tarkempi ohjelma ja ilmoittautumislinkki (ilmoittautuminen 9.9. mennessä) löytyvät täältä: https://www.digime.fi/event/metatietovisio-webinaari/

Alkuperäisen blogitekstin lisännyt Tuomas Palonen elokuuta 21, 2020